'Çubuk'tan Esintiler' Resim Sergisi Açıldı

'Çubuk'tan Esintiler' Resim Sergisi Açıldı

Çubuklu Ressamların Eserlerinin ve Agat Taşının Yer Aldığı 'Çubuk'tan Esintiler' Resim Sergisi Açıldı

Çubuk ilçesinden ressamların katıldığı ‘Çubuk’tan Esintiler’ Karma Resim Sergisi Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Sergi Salonunda Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından açıldı.           

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Sergi Salonu’ndaki serginin açılışına Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Emin Çukur, Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, Çubuk Spor Başkanı Ümit Polat, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş ve davetliler katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Başkan Özden, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne sergi için ev sahipliği yaptıklarından dolayı ressamlar adına teşekkür etti. Belediye olarak sanata ve sanatçıya destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Özden, başka noktalarda da yeni sergiler açmayı planladıklarını belirtti.  Başkan Özden, ilçenin imajını değiştirecek ve ilçenin tanıtımına katkısı olacak her türlü sanata ve faaliyete katkı sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra konuşan Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Emin Çukur, 1920 yılında Atatürk’ün emriyle kurulan kurumun sanata ve sanatçıya her daim değe verdiğini söyledi. Bu amaçla da kurumun resim sergisini sanatçıların hizmetine sunduklarını kaydeden Genel Müdür Yardımcısı Çukur, resim sergisini açan sanatçılara başarılar diledi.

Karma Resim sergisinde ‘Köylü Ressam’ olarak tanınan Halil Basri Uluğ’un sulu boya ve yağlı boya resimlerinin yanı sıra, Filiz Köksal, Filiz Çayır, Huriye Demirci ve Fatma Özköse’nin duygularını yansıttıkları pastel, yağlı boya ve karakalem resimlerinden oluşan yaklaşık 100 ayrı eser sergileniyor. Ayrıca sergide gümüş ustası Ahmet Keser’in Çubuk Agat taşlarından yaptığı kolye, küpe ve yüzük gibi takılarda sergiye katılanların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında 11. Resim sergisini açmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ressam Uluğ, ’’Genelde ilçemdeki köy yaşamını konu aldığım eserlerimden farklı olarak bu sergide tüm insanlığa hitap eden eserlerime ağırlık verdim. Bu sergide ağırlıklı olarak sulu boya çalışmalarımın yanı sır yağlı boya çalışmalarımda bulunuyor. Arkadaşlarımla birlikte bizim bu sergiyi açmamıza katkı sağlayan ve sanata değer veren Çubuk Belediye Başkanımız Lokman Özden’e, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne ve ekibine teşekkür ederim’’ dedi.

Çubuklu sanatçıların eserlerinden oluşan serginin, açılışında davetlilere turşu ve gözleme ikram edildi. Sergi 15 Ocak’a kadar 09.00 ila 17.00 saatleri arası açık kalacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.