Çubuk’tan esintiler elçilikte

Çubuk’tan esintiler elçilikte

Çubuk’lu ressam ve gümüş ustası sanatçılar, Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin’i Büyükelçilik makamında ziyaret etti.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü sergi salonunda geçen hafta, Çubuklu ressamların “Çubuk’tan Esintiler” resim sergisinin açılışına katılan Jakabcin ve eşinin, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etmek amacıyla sanatçıları Büyükelçiliğe davet ettikleri belirtildi.

Ziyarette Jakabcin, Ankara’ya geldiği günden bu yana yaptığı sanatsal çalışmaları anlattı. Halkın içine indiklerini ve bundan dolayı da günlerinin dolu dolu geçtiğini ifade eden Jakabcin, Türk halkının kendilerini, kendilerinin de Türkleri çok sevdiğini vurguladı.

Çubuk’a her gidişinde yönetimden halka kadar herkesin kendisini ilgi ve sevgi ile kucakladıklarına dikkati çeken Jakabcin, “Türkiye hakkında dışarıdakiler çok şey bilmiyorlar. Bilenler de Türkiye’yi sadece deniz kenarından ibaret zannediyorlar.
Eğer bizde çaba sarf etmeyip, kardeş şehir ilişkileri kurmasaydık, sizin gibi insanlarla tanışmasaydık, bizde Türkler hakkında çok şey bilmeyecektik” dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.