Çubuk'taki SSK'lılara Müjdeli Haber

Çubuk'taki SSK'lılara Müjdeli Haber

Geçici İş Göremezlik Ödenekleri ile Emzirme Yardımı Ödemeleri artık Çubuk PTT Şubesinden alınabilecek.

Ankara Ulucanlar Çankaya Sigorta Müdürlüğü Hastalık Servisi Şefi Hamza ARSLAN Konu ile ilgili olarak şöyle konuştu.

"Kurumumuza devredilen SSK'ya tabi sigortalıların geçici iş göremezlik ödeneği ödemelerinin,Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerine gelmeden doğrudan herhangi bir PTT şubesinden alabilmeleri amacıyla gerekli çalışmalar tamamlanmıştır.

Halen geçici iş göremezlik ödeneği hak kazanmış veya işlemleri devam eden sigortalılarımızın ile işverenlerimizin uygulama değişikliği hakkında bilgilendirilme bakımından genelgenin yayımından itibaren iki hafta süreyle önceki uygulamalara devam edeceklerdir.

Bu süre içinde gerek sağlık tesislerince yazı ekinde gönderilen ödemey esas belgeler gerekse sigortalılarımız tarafından getirilen belgeler sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerince inceleme ve sigortalılarımız takip eden iş günü herhangi bir PTT şubesinden ödeneklerini alabileceklerdir.

Uygulama değişikliğinden sonra,Sağlık tesislerine gitmek isteyen sigortalıların işverenleri Vizite Kağıdını düzenleyip kaşeleyip imzalamak suretiyle onaylayarak sigortalılara verecekler.

Sigortalıların sağlık tesislerine müracatlarını müteakip, istirahat verilmesi halinde sağlık tesislerince iş göremezlik belgeleri veya sağlık kurulu raporlarının asıl nüshası ile vizite kağıtları listenerek üst yazı ekinde en geç üç iş günü içinde,işyeri sicil numarasının İl/İlçe kodu ile işyerini adresi göz önünde bulundurularak,işyerinin bağlı bulunduğu sigorta İl/sigorta Müdürlüklerine gönderilecektir.

Sigortalıların aldıkları iş göremezlik belgesi veya sağlık kurulu raporlarının nüshalarını işverenlerine ibraz etmeleri üzerine işverenlerce istirahatın başlangıç ve bitim tarinini göz önünde bulundurularak sigortalının istirahatlı olduğu sürede çalışmadığına ilişkin belgeyi düzenleyerek e-bildirge sistemi üzerinden kuruma bildirilecektir.e-bildirge kapsamı dılşındakiişverenler tarafından sigortalıların çalışmadıklarına ilişkin belgeler manuel düzenlenmesine ve ünitelere getirilmesindeki uygulamaya devam edilecektir.

Bu işyerlerinde çalışan sigortalıların da işgöremezlik ödenekleri PTT şubelerinden ödenektir.Emzirme yardımı ödemelerine ilişkin müstehaklığın tespitine yönelik işlemler,bu güne kadarki uygulamada olduğu gibi,ünitelerimiz kısa vadeli sigorta servislerince gerçekleştirilecek ve ödemelerini PTT şubelerinden alacaklardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.