Çubuk'taki Köylü Pazarı Büyük İlgi Görüyor

Çubuk'taki Köylü Pazarı Büyük İlgi Görüyor

Çubuk'ta Köylülerin Ürettikleri Meyve ve Sebzeleri Sattıkları Köylü Pazarı Büyük İlgi Görüyor

Geçimini çiftçilik yaparak sağlayan köylüler, bahçelerinde doğal koşullarda yetiştirdikleri ürünleri, kendileri için kurulan köylü pazarında satarak hem kendi bütçelerine hem ilçe ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Edinilen bilgiye göre, köylülerin üretip köylü pazarında sattığı sebze ve meyveler, sabahın erken saatinde özellikle Ankara'dan gelen vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor.

Köylü pazarında Zabıta Müdürü Orhan Ünal ile birlikte incelemelerde bulunan ve vatandaşlarla sohbet eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, çiftçi Satılmış Bağcı'nın tezgahını ziyaret ederek yetiştirdiği ürünler ve satışlar hakkında bilgi aldı.



Ürünleri doğal koşullarda ürettiklerini bildiren Bağcı, 'Satışlarımızın büyük kısmını Ankara'dan gelen müşterilerimize yapmaktayız. Hormonsuz ve doğal ürünlerden tüketmek isteyen bir çok vatandaş pazarımıza geliyor ve ürünlerimizden satın alıyor. Bir sonraki hafta geldiklerinde yanında komşularıyla birlikte geliyor ve aldıkları ürünlerin lezzeti konusunda da teşekkür ediyorlar. Bazı müşterilerimiz de akşam veya hafta sonları bahçemize gelerek oradan da alıyor' diye konuştu. İlçelerinde yetiştirilen ürünlerin kaliteli ve doğal olmasından dolayı her zaman tercih edildiğini vurgulayan Özden ise şunları söyledi:

'Köylü pazarı ile çiftçinin ürününü doğrudan alıcıya ulaşıyor. Köylerimizde yetiştirilen ürünlerimiz çok lezzetli ve bunun içinde tercih edilmektedir. Ayrıca köylü pazarında satılan ürünler manav fiyatlarına göre daha ucuz. Biz buradan tüm Ankaralı hemşehrilerimize sesleniyoruz. Turşu ve ette olduğu gibi meyve ve sebzelerde de ilçemizde yetişen doğal ürünleri tercih etsinler. Biz ayrıca bu yıl ürünlerimizi ön plana çıkartmak ve pazar oluşturmak için vişne şenliği ve domates şenliği yapacağız. Bu konuda da gelecek yıllarda bir çalışmamız olacak.'

Hormonsuz doğal ürünleri tercih edenlerin gözdesi haline gelen Çubuk'taki köylü pazarına olan ilginin üreticileri mutlu ettiği bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum