Çubuk'ta Zahireciler Sitesi Borsa Gibi Çalışıyor

Çubuk'ta Zahireciler Sitesi Borsa Gibi Çalışıyor

Çubuk'ta 2000 yılında faaliyete geçen Çubuk Zahireciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi, kendi aralarında hububat borsası oluşturup işletmeye başladılar.

Oluşturdukları borsanın bu güne kadar büyük yol kat ettiğini söylen Kooperatif Başkanı Ahmet Gümüşboğa, hedeflerinin Polatlı Borsası gibi olmak olduğunu belirtti.

 ''HEDEFİMİZ POLATLI BORSASI GİBİ BÜYÜK BORSA OLMAK''

Çubuk Zahireciler Toplu İşyeri Kooperatifi BaşkanıAhmet Gümüşboğa, 1995 yılında inşaata başladıkları kooperatifin 2000yılında bittiğini söyleyerek,''2000 yılından berri Çubuk'ta zahireciesnafını bir araya toplamaya çalıştık. Üç yıldır 59 iş yerinden oluşanve bunlardan 20 esnafımızın hububat alımı yaptığı kooperatifimizdesistemimizi oturttuk. Her geçen yıl işlem hacmimiz büyümekte olup,hedefimiz Plotlı Borsası gibi çok büyük borsa olmaktır. Biz açık mezatsistemi ile çalışan özel borsayız'' dedi

-AHİLİK ANLAYIŞI İLE ÇALIŞIYORUZ

Daha önce dağınık şekilde çalışan esnafın bir biri ilebarışık olmadan ve alım gücü zayıf bir şekilde çalıştığını hatırlatanGümüşboğa, kooperatif olarak bir çok konuda radikal kararlaraldıklarını ifade etti. Gümüşboğa,'' Burada bulunan tüm esnafımızınbirbirleri arsındaki ilişkileri kurallarla düzenlendi. Her yılbirlikte çeşitli sosyal aktiviteler yapıyoruz. Üretici olmadan bizolmayız anlayışı ile üreticilerin korunması için tüm esnafımızalımlarını kesinlikle peşin yapmak zorunluluğu getirdik. Ürünü alınançiftçinin aynı gün parası peşin olarak ödeniyor. Borsamıza Çorum,Kırıkkale, Çankırı ve Ankara'nın çevre ilçelerinden ürünlerini satmakiçin üreticiler geliyor. Bu yıl büyük bir laboratuar kuracağız vebunun için çalışmalara başladık'' şeklinde konuştu

-BU YIL HUBUBATTA ÜRÜN ÇOK, KALİTE YOK

Günlük dört yüz ton buğdayın işlem gördüğü Zahirecilersitesinde bir o kadar da arpa, fiğ, nohut ve mercimek gibi tahılürünlerinin işlem görmekte olduğunu ifade eden Gümüşboğa,'' Yağışlarınzamansız yağması buğdayın kalitesini düşürdü. Bu nedenle de işlemgören ürünlerin yüzde 60'ı yemlik olarak satışa sunuluyor. Bu durumdanda üreticimiz zarar görmektedir'' dedi Buna göre Çubuk Zahireciler sitesi borsasında; Buğday 350 ila 500arası, Arpa 270 ila 300 arası, Fiğ 400 ila 450 arası ve Nohut 1200 ila1700 arası alıcı buluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum