Çubuk'ta Yunus Emre Lisesi Açılıyor

Çubuk'ta Yunus Emre Lisesi Açılıyor

Ankara’nın Çubuk İlçesinde Barbaros Mahallesine yapımı yeni biten ve ismi Yunus Emre Lisesi olarak belirlenen lise, 2009-2010 öğretim yılı için kayıtlarına başladı.

TOKİ tarafından 1 yıl gibi kısa bir süre de tamamlanan okulun 6,531 metre karelik alana kurulduğunu belirten Okul Müdürü Fehmi Alcan, 2009 - 2010 eğitim - öğretim yılından eğitime başlayacak okulun adını Türk edebiyatının ünlü şair ve mutasavvıflarından olan Yunus Emre"den aldığını söyledi.

-İLÇENİN İLK ASANSÖRLÜ OKULU

Okulun öğrencilere en iyi eğitim ve öğretimi sunabilecek kalitede planlandığını söyleyen Alcan, engelli öğrenciler için giriş kapısında ve katlarda olmak üzere asansör yapıldığını ve bunun da okullar arasıda ilçede tek olduğunu belirtti. Alcan, ""Okulumuz 16 derslik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuarları, kütüphanesi, Toplam Kalite Yönetim odası, müdür, müdür yardımcıları ve öğretmen odaları, rehberlik servisi ve revir bulunuyor. Okulumuz ayrıca öğrencilerin bedensel ve ruhsal gelişimlerinde önemli bir paya sahip olan sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri kapalı spor salonu, basketbol, voleybol ve mini futbol sahası ile eğitim de tam hizmet vermek için tasarlanmıştır""dedi

""EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN KALİTESİ ARTACAK""

Yunus Emre Lisesinin açılması ile ilçenin tek lisesi olan Çubuk Lisesinin üzerindeki ağır yükün alacağını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, ilçenin eğitim ve öğretim kalitesinin daha artacağını söyledi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum