Çubuk'ta Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı

Çubuk'ta Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı

Çubuk'ta bu yıl ilk kez "Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmanın açılışında, yarışmanın yöresel Türk mutfak kültürünün önemini ortaya koymak adına yapıldığını söyledi.

Yarışmaya katılan birbirinden değerli jüri üyelerinin kendi mutfaklarına, burada gördükleri yöresel yemekleri katacaklarını ve ilçenin adını her yerde duyuracaklarını ifade eden Özden, derece alan ev hanımlarından yöresel yemekler satışı yapılan bir lokanta açmalarını istedi.

Belediye olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazı olduklarını ifade eden Özden, "İlçemizin yöresel yemek satışı yapılan bir işletmeye ihtiyacı var. Ayrıca burada derece alan hanım kardeşlerimizden festivalde stant açmasını da istiyoruz. Biz bu konuda kendilerinden stant ücreti de almayacağız" dedi

Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği (BASADER) ve ilçe esnafının katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmaya 5 kategoride, 55 kadın katıldı.

Yarışmada, çorba kategorisinde Filiz Erdoğmuş tutmaç çorbasıyla birinci, Hülya Karagöz un tarhanasıyla ikinci, Göksun Vardar kuru tahranayla üçüncü oldu. Zeytinyağlılarda, Nihal Özdemir yaprak sarmasıyla birincilik, Ayşe Kırca etli kuru dolmayla ikincilik, Selver Seçer de pazı dolmasıyla üçüncülük elde etti.

Et yemeklerinde, Gönül Bağ birinci, Saniye Tosun ikinci, Halime Kabakoz ise üçüncü olurken, hamur İşleri kategorisinde ilk üçü Kübra Tekin tandır böreği, Kadriye Şanal yazma çöreği, Keziban Karahasanoğlu gözleme ile paylaştı.

Tatlılarda ise, Esra Oğuz kalbura bastı ile birinci, Serpil Kös baklavayla ikinci, Fatma Çiftçi de haside adlı tatlısıyla üçüncü oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.