Çubuk'ta Yol Genişletme ve Asfaltlama Çalışmaları

Çubuk'ta Yol Genişletme ve Asfaltlama Çalışmaları

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ilçede yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ilçede yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Acehan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çubuk - Akyurt ve Çubuk - Kazan grup yollarının asfaltlama çalışmalarının tamamlanarak hizmete sunulduğunu belirtti.

Akşemsettin Caddesi'nde yol genişletme çalışmaların devam ettiğini aktaran Acehan, tamamlanmasının ardından yolun adeta bir çevre yolu vazifesi göreceğini ve merkezdeki trafik yoğunluğunu azaltacağını kaydetti.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi İbni Sina Caddesi'nde yol genişletme ve temel çalışmasının tamamlandığını hatırlatan Acehan, caddeyi sıcak asfaltla asfaltlama çalışmasına başlandığını ifade ederek, şöyle devam etti: 

"Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki İbni Sina Caddesi'nde yol genişletme ve temel çalışması tamamlandıktan sonra asfaltlama çalışmasına başlandı. Bir kısmı Atatürk Mahallesi'ne ait bir bir kısmı ise Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Akşemsettin Caddesi'nde de yol genişletme çalışması devam ediyor. Yaklaşık 2 bin 600 metre olan yol 7 metreden 12 metreye çıkarılıyor. Bu yol Çubuk - Kazan grup yoluna bağlanıyor. Kazan'dan veya Ağılcık, Sığırlıhacı, Yakuphasan gibi mahallelerden gelen ya da gidecekler, ilçe merkezine girmeden havaalanı ve Ankara merkeze bu yolu kullanarak gidebilecekler. Bu arada Çubuk - Akyurt ile Çubuk - Kazan bağlantı yollarının da asfaltlama çalışmaları tamamlanarak hizmete girdi. Adeta otoban standartlarında olan bu yollarla ulaşım çok daha rahat bir şekilde akaryakıt ve zamandan tasarruf sağlanılarak yapılacak. Trafik yoğunluğunun azaldığı yollarda daha güvenli bir trafik akışı sağlanmaya başlandı. Ben inanıyorum ki bu sayede ilçeler arasındaki ulaşım ve ticarette daha da yoğunlaşarak artacak. Ayrıca en önemlisi de ulaşımdaki rahatlık bölgedeki yatırımların da artmasına önemli katkı sağlayacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum