Çubuk'ta yoksullarla dayanışma etkinliği

Çubuk'ta yoksullarla dayanışma etkinliği

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF), Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV), ‘Yoksullarla Dayanışma Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda ‘Milli Birlik ve Beraberlikte Yardımlaşmanın Yeri’ konulu konf

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF), Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV), ‘Yoksullarla Dayanışma Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda ‘Milli Birlik ve Beraberlikte Yardımlaşmanın Yeri’ konulu konferans verildi.

Etkinlikte konuşan ÇUDEF Başkanı Recep Taş, yoksullar için 4 yıldır çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi.

Bu yılki etkinliğin ana temasının ‘Milli Birlik ve Beraberlikte Yardımlaşmanın Yeri’ olduğuna işaret eden Taş, milli birlik ve beraberlik olmasa yardımlaşmanın da çok önemli olmayacağını söyledi. Menfaat çeteleri ve hainlerin Türkiye’yi Halep’e çevirmek istediklerini ifade eden Taş, bu tür şer odaklarının oyunların gelinmemesi gerektiğini kaydetti. 

Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberlik içerisinde ayakta durduğu sürece tüm mazlumlara yetişebileceği kudrette olduğunu vurgulayan Taş, ’’Bizler gerçekten olması gerekeni hakkıyla bölüşürsek, çok oluruz, bölünürsek yok oluruz. İçimizde ki ve dışımızda ki bütün hinlere karşı, emperyalist devletlere karşı ayakta durduğumuz takdirde, bu yüce Türk Milleti Allah’ın izniyle çevremizde ki tüm kardeşlerimizin de yarasını saracaktır. Ayrıca kendi yaralarımızın da merhemi olacaktır’’ dedi.

YOYAV Başkanı Dr. İbrahim Ateş ise, ÇUDEF’in Ankara’da örnek gösterilecek bir birliktelik sergilediğini söyledi. Tüm yurtta aynı birlikteliğin gösterildiği taktirde bu ülkeyi hiçbir gücün yenemeyeceğini aktaran Ateş, ’’Çubuk’ta ben çok güzel bir birliktelik görüyorum. Yaklaşık 4 yıldır birlikte programlar düzenliyoruz. Toplumsal sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Buradaki dayanışma tüm yurda örnek olacak düzeyde’’ diye konuştu.

Hafta nedeniyle düzenledikleri etkinlikler hakkında da bilgi veren Ateş, vakıf olarak yaklaşık 800 bin yoksula yardım elini uzattıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, ‘Milli Birlik ve Beraberlikte Yardımlaşmanın Yeri’ konusunda bilgiler verdi.

Etkinlikte, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'a ve Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan'a iyilik madalyası verilirken toplanan bir miktar paranın öğrencilere burs olarak dağıtılması için Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneğine teslim edildi.

Programın sonunda bir de hatıra fotoğrafı çektirildi. 

2dsc09690-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.