Çubuk'ta "Yaşayan köy projesi"

Çubuk'ta "Yaşayan köy projesi"

İlçede tarihi ve doğal güzelliklerini koruyan köyler, turizme kazandırılacak.

Çubuk'ta gerçekleştirilecek "Yaşayan köy projesiyle" tarihi ve doğal güzelliklerini koruyan köyler turizme kazandırılacak.

cubuk-ta-yasayan-koy-projesi-5729270_b.jpg

Çubuk Belediyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilecek projede, köylerdeki ev, sokak, ekmek fırınları, çeşmeler, tepe, dere ve yaylalarda yapılacak düzenleme ve destinasyon çalışmaları sayesinde bu yerleşim yerleri kültür, doğa ve eğitim turizmine kazandırılacak. Proje hayata geçtiğinde AB, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı’ndan da destek alınacak.

cubuk-ta-yasayan-koy-projesi-5729271_b.jpg

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, projenin fizibilite çalışmaları kapsamında teknik ekiple uygun köyleri ve yaylaları inceledi.

cubuk-ta-yasayan-koy-projesi-5729273_b.jpg

Belediye Başkanı Acehan, projenin hayata geçmesiyle ilçenin turizmden hak ettiği payı alacağını, ilçe merkezi dahil bir çok köyün ekonomisine katkı sağlanacağını belirtti.

cubuk-ta-yasayan-koy-projesi-5729274_b.jpg

Projede, insanların beton yığınlarından kurtularak kısa sürede de olsa doğal köy hayatını yaşayabilecekleri ve çeşitli aktivitelerle geçmişe yolculuk yapmalarının sağlanacağını vurgulayan Başkan Acehan, şunları söyledi:

’’İlçemiz halen köy hayatının ve tarımsal üretimini devam ettiren Ankara’nın en önemli ilçelerinden bir tanesidir. Bu özelliğiyle biz hem köy yaşantısını hem tarımsal üretimini hem de doğal güzelliklerini Ankara’daki gençlerimize, çocuklarımıza ve ailelerine açmak istiyoruz. Başkentlilerin böyle bir ortamda vakit geçirmeleri için bir fırsat oluşturmak istiyoruz. Bu konuda da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile işbirliği yapacağız. Seçeceğimiz birkaç köy grubunda Ankara’dan gelenlerin köy hayatını yaşayabileceği, çocuklarının köy hayatını öğrenebileceği, tatil yapabileceği ormanlarında gezip dinleneceği, derelerinde yıkanacağı, suya gireceği ve köy üretiminde tavuktan yumurta alacağı, meyve toplama konusunda görev alabileceği, hayvanlarıyla ilgileneceği bir mekan oluşturmak istiyoruz.’’

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğan da Çubuk’un doğa ve tarihi değerlerini özellikle Ankara’daki 5 milyonluk nüfusa açmayı planladıklarını söyledi.

Projenin üniversite için de büyük bir prestij olacağını ifade eden Doğan, "Proje, turizm anlamında ilk projemiz diyebilirim. Ankara’da yaşayanlar, Çubuk merkez ve köylerinde yaşayanlar için önemli derecede katkıları olacak" dedi.

 

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum