ÇUBUK’TA YANAN CAMİYE BÜYÜKŞEHİRİN ELİ DEĞDİ

ÇUBUK’TA YANAN CAMİYE BÜYÜKŞEHİRİN ELİ DEĞDİ

Çubuk’ta bir süre önce yanan Yenice Camii, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek eski haline getiriliyor.

         Başkent’te ibadet mekanlarına gerek yapım aşamasında, gerekse yapıldıktan sonra temizlik, sosyal donatı ve peyzaj gibi destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Ulus’ta yangın sonucu kullanılamaz hale gelen Tabakhane Camisi’nden sonra şimdi de yangında zarar gören bir camiyi daha cemaatle buluşturuyor.

         Başkan Melih Gökçek’in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi tarafından yangından zarar gören Yenice Cami yenilenerek eski haline getiriliyor.

         Kent Estetiği Dairesi tarafından yapılan çalışma ile yaklaşık 6 ay önce zarar gören caminin kubbesi ve duvarları nakkaş ustaları tarafından dini motifler ve desenlerle donatıldı.

         Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Yenice Camisi’nin yangında zarar gören dış kapısını ve dış bölümlerini yenilerken boya işlerinin tamamlanmasının ardından halıların yenileneceğini ve caminin de kısa süre içinde ibadete hazır hale geleceğini bildirdiler.

 

-TADİLAT YAPILIRKEN YANGIN ÇIKMIŞTI

         

         Çubuk Yenice Camii’nde 6 Eylül 2014 tarihinde tadilat yapılırken gece saatlerinde yangın çıkmış, yangında camide çok ağır hasar meydana gelmişti.

Yangın, İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürülmüş ancak yangında, caminin bir kısmı, kütüphanesi ve ayakkabılıkları yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

 hkn_0159-vert-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.