Çubuk'ta Uygulanan Su Tarifesi

Çubuk'ta Uygulanan Su Tarifesi

(ASKİ) Genel Müdürlüğü, su ve atık su fiyatlarının, standardizasyonu sağlamak amacıyla 2 ay önce yeniden belirlendiğini bildirdi.

ASKİ, gazetemizde yayımlanan ''Su Zammına Vatandaştan Büyük Tepki'' başlıklı haberle ilgili olarak, Çubuk ilçesinde uygulanan su tarifesi hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, 5216 sayılı Yasa ile Büyükşehir mücavir alanı sınırlarının genişlediği ve Çubuk ilçesinin de bu sınırların içine alınarak Büyükşehir Belediyesine bağlı bir ilçe konumuna geldiği hatırlatıldı. Açıklamada,ilçenin, su ve kanalizasyon hizmetleri açısından da hizmet alanına girdiği ASKİ'nin su ve kanalizasyon yatırım ve hizmetlerinden yararlanır hale geldiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine girmeden önce kendi meclisleri tarafından kabul edilen su ve atık su tarifelerinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 17.07.2009 tarih ve 1610 sayılı kararı ile Büyükşehir Belediyesi Meclisinde belirlendiği dile getirildi. Belediye Meclisince, 01.08.2009 tarihinden itibaren standardizasyonu sağlamak amacıyla su ve atık su fiyatlarını yeniden belirlendiği, bu doğrultuda ASKİ'nin, merkezi su ve atık su şebekesinden yararlanma, ekonomik ve sosyal yapıları da göz önüne alarak, belde ve ilçeleri 3 gruba ayırdığı, Çubuk ilçesinin Bala, Elmadağ, Akyurt, Kazan, Kalecik ve Ayaş ilçeleri ile birlikte 2'inci grupta yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere verildi:

''Çubuk ilçesinde ve 2'inci grupta yer alan ilçelerde su bedeli konutlarda metreküp başına 1,80 TL olup eğer kanalizasyon hizmeti verilmekte ise 90 kuruş atık su bedeli ilave yapılmaktadır. Bu ilçelerin merkez mahallelerinde eğer iskan alınmamış ve oturulmakta olan binalarda ise ASKİ Tarifeler Yönetmeliği'nin 22. maddesinde 'İnşaat halindeki yapının tamamlanarak kullanma izin belgesi alınıp sözleşme yapılmasına kadar şantiye tarifesi uygulanır' hükmü gereği 3,75 TL su ve 1,88 TL atık su bedeli alınmaktadır.

Bu ilçelerde köyler ise 3'üncü gruba girmekte olup, köyde oturan bir ASKİ abonesi su bedeli olarak metreküp başına 90 kuruş ödemektedir.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum