Çubuk'ta Uygulamalı Aile Bahçesi Oluşturuldu

Çubuk'ta Uygulamalı Aile Bahçesi Oluşturuldu

Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, fidan dikimi gerçekleşti.

Uygulamalı Aile Meyve Bahçesine fidan dikimi şenliğine İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Karakuş, Birim Müdürleri ve Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji-Tasarım Uygulama Atölyesi öğretmen, öğrenci ve velileri katıldılar. Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelleri öncülüğünde, Aileler ve öğrenciler tarafından 128 adet şeftali, kaysı, kiraz, elma ve armut ağaçlarından oluşan meyve ağacı dikimi gerçekleştirildi.

Eğitimin bir kültür ve sevgi işi olduğunu ifade eden Toprak, kültüründe nesilden nesillere ancak bir uygulama zinciri ile geçtiğini ifade etti. Toprak, ""Eğitimi siz değerli velilerimizi de işin içerisine katarak daha verimli hale getirmek istiyoruz. Bunun içinde öğretmeni, öğrencisi ve velisi ile birlikte el ele verip uygulamalı eğitim yapabilecekleri bir alan oluşturduk. Bize göre eğitim ile birlikte hayatta en önemli unsur mutlu bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimiz aileleri ile birlikte kendi yetiştirdikleri ürünleri gördükçe mutlu ve huzurlu olacaklarını düşünüyoruz"" şeklinde ifade etti.

Kaymakam Dallı"da törende yaptığı konuşmasında ilçede eğitim alanında kaydedilen ilerlemeler den duyduğu mutluluğu dile getirdi. Dallı,""Büyük bir mutluluk ile ifade etmek istiyorum ki ilçemizde her geçen gün gelişen eğitim ve öğretim hepimizi mutlu ediyor. Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji-Tasarım Uygulama Atölyesinde geliştirilen 100 projeden 30"nun İl genelinde düzenlenen yarışmada dereceye girmesi bizi son derece mutlu etmiştir. Okullarımızın üniversiteyi öğrenci yerleştirme oranı da gayet iyidir. Öğrencilerimize öğretimin yanı sıra eğitimi de iyi bir şekilde vermek istiyoruz. Bu nedenle de bu ve buna benzer projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Yapılan çalışma ile öğrencilerimizin ilerde ayneta bir çocuğu olacaktır. Bu ağaçlar ile ilgilenecekler, sulayacaklar ve gözetip kollayacaklar. Siz velilerimizin de bu konuya göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz"" dedi

Öğrencilere sadece kitaptan bir şeyler öğretmenin çok faydalı olmayacağını ifade eden Başkanvekili Soba, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekti. Soba, belediyelerin işlerinin sadece yol, su ve kanal işi olmadığını hatırlatarak aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklere de gereken destek ve önemin verilmesi gerektiğini belirtti. Projenin önemine dikkat çeken Soba, Uygulamalı Aile Meyve Bahçesi hakkında bilgi verdi. Soba,""Uygulamalı Aile Meyve Bahçesi 2300 m2 alandan oluşmakta olup içerisine 128 adet şeftali, kaysı, kiraz, elma ve armut ağaçlarından oluşan meyve ağacı dikimi gerçekleştirilecektir. Meyve Bahçemize Tarım Bakanlığından sertifikalı ağaçlar dikilecek olup bedelleri aileler tarafından karşılanmaktadır. Bahçenin Projelendirilmesi, hazırlanması, tel örgü çekilmesi, tabela yapımı, herak alımı ve uygulanması Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz koordinesiyle yapılmaktadır"" şeklinde konuştu.

Kaymakam Meftun Dallı ve Başkanvekili Halil Sobanın"da katılımıyla daha sonra öğrenciler aileleri ile birlikte görevli personeller eşliğinde fidan dikimi yapılarak, hayat suları verildi. Dikilen meyve ağaçlarına ailelerin isimlerinin olduğu tabelalar asıldı. Programın sonunda ailelerin evlerinden getirdikleri yiyecekler ile piknik yapıldı.



Hüseyin Yiğiner

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum