Çubuk'ta '‘Urfa Sıra Gecesi’'

Çubuk'ta '‘Urfa Sıra Gecesi’'

Çubuk'ta tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda ‘Urfa Sıra Gecesi’ düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen gece, tarihi Bekir Ağalar Konağı içerisinde bulunan Kültür Salonu’nda düzenlendi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Gaffur Zengin, Çubuk Girişimci İşadamları Başkanı Yasin Özen, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal, Hacı Çelebi, Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ayla Çiftçi, mahalle muhtarları, işadamları, öğrenciler ve çok sayıda davetli müzik eşliğinde halay çekti. Etkinlikte kapsamında yapılan çiğ köfte izleyenlere ikram edildi ve Urfa yöresine ait eserler seslendirildi.

Gecede konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden,  etkinlikte yer alan herkese teşekkür etti.

''Gençler, türkülerimize, değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkmak ve unutturmamak için bu tip etkinlikler düzenlemekteler'' diyen Özden, ’’Ankaralılar ‘Ferfene Gecesi’ diyorlar, Çankırılılar ‘Yaren Gecesi’ diyorlar. Peygamberler şehrinden gelen çok değerli dostlarımız da ‘Sıra Gecesi’ diyorlar. Adı ne olursa olsun bugün bizim kültürümüzde, özümüzde olan değerlerimiz, türkülerimiz burada icra edildi. İnşallah bundan sonra da bu tür kültürel etkinlikler burada yapılacak. Öğrencilerimizin ilgisi beni çok mutlu etti’’ dedi.

Kültürün, değerlerin çok güzel olduğunu anlatan Özden, ’’Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Gerçekten ilçemiz çok güzel ve kadim bir ilçedir. Kamulaştırdığımız 4 konağı da restore ederek halkımızın kullanımına sunacağız. Bu konaklarımız da bu tarz etkinlikler, hem seminerler hem dini sohbetler hem de sanatsal faaliyetlerin icra edildiği, öğretildiği kültürel yerler olacak’’ diye konuştu.

Anadolu kültürlerinin her birinin ayrı bir güzelliğe ve özelliğe sahip olduğuna işaret eden sıra gecesi ekip başı Yavuz Şallı ise, kendilerini davet eden Başkan Özden’e teşekkür ederek, ’’Kültürümüzü yaşatarak gelecek nesillere aktarmak için yurt içinde ve dışında birçok etkinliğe katılıyoruz. Elimizden geldiğince kültürümüzü gittiğimiz kentlerde en iyi şekilde tanıtıyoruz. Ayrıca düzenlediğimiz sıra gecesiyle de vatandaşlarımızı eğlendiriyoruz’’ şeklinde konuştu.

Gecede Belediye Başkanı Özden, ‘Urfa’dan Hoş Bir Seda’ sıra gecesi grubunun ekip başı Yavuz Şallı’ya plaket verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum