Çubuk'ta Üreticiye Tavuk, Hindi ve Ördek Dağıtıldı

Çubuk'ta Üreticiye Tavuk, Hindi ve Ördek Dağıtıldı

Çubuk İlçe Ziraat Odası tarafından organik kanatlı hayvan yetiştiriciliğini teşvik amacıyla 200 üreticiye 5 bin 750 kanatlı hayvan dağıtımı yapıldı.

Üyelerine destek olmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, amaçlarının üreticileri organik yumurta yetiştiriciliğine yönlendirmek ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Gülle, ilçe genelinde 'Organik Üretim Projesi' başlattıklarını dile getirerek "Proje kapsamında yetiştiricilerimize tanesi 15-18 TL arasında tavuk, ördek ve hindi dağıttık. Yaklaşık 200 üreticimize bu projeye dahil oldu. Toplamda yetişmiş 3 bin 500 tavuk, bin adet hindi, bin adet etlik tavuk ve 250 adet ördek verdik. Dağıttığımız bu tavuklar 16-17 haftalık olup teslim ettiğimiz tarihten sonra 10- 20 gün içerisinde yumurta yapmaya başlayacaktır. Aracı katmadan ve tamamen bölgemize uyumlu, sağlık kontrolleri yapılmış olan bu kanatlı hayvanları özel bir firmadan temin ettik. Temin ettiğimiz tavuklar yılda 320 yumurta yapmaktadır." diye konuştu.

Organik tarım ve hayvancılığın köylerin yeniden canlanmasını sağlarken ekonomik anlamda da çiftçileri rahatlatacağını anlatan Gülle, ilk etapta dağıttıkları tavuktan sonra ilerleyen zamanlarda da talebe göre projeyi devam ettireceklerini kaydetti.

Gülle, üreticilere yönelik önümüzdeki günlerde değişik projeler de hazırlamaya başladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum