Çubuk'ta Umre Konulu Seminer Verildi

Çubuk'ta Umre Konulu Seminer Verildi

Çubuk'ta Umreye Gideceklere İlçe Müftülüğünce Seminer Verildi.

Seminerde Umre nedir? Umrenin fazileti, Umrenin yapılışı, İhram, telbiye, niyet, ihram yasakları, Mekke ve Medine'de ziyaret edilecek yerler, ziyaret adabı, umre arkadaşlığının önemi, adab-ı muaşerat, sevgi ve saygı, güzel ahlak, Umre organizasyonu, seyahat programı ve bazı bilinmesi gereken idari konular işlenerek umreye gidecekler ayrıntılı bir şekilde bilgilendirildi.
Seminerde, Umrecileri umre ibadetine hazırlamak amacıyla 15 konu işlendi. Umreye gidecekler adeta manevi iklime yolculuk yaptırılarak, umre ibadetini yapmadan, umre ibadetinin manevi duygusu tam olarak hissettirilmeye çalışıldı. Merkez Hafız Ömer Camiinde yapılan seminer, Çubuk Müftüsü Ali Canbolat,Fahrettin Çıtak,Fehmi Demirtaş ve Alaaddin Durmuş tarafından verildi.

Umrecilerin gözlerinden mutluluk, sözlerinden de ' Allah razı olsun. Bizlere Umre ibadeti ile ilgili gerekli bilgileri bu seminerler aracılığı ile veriyorsunuz.Bu manevi yolculuk öncesi manevi iklimle alakalı bilgileri bize kazandırdınız. Bu bilgileri almadan Umre ibadetini yapmaya gitmiş olsaydık, her halde kanadı kırık kuş misali olurduk. O manevi iklimi istenilen düzeyde teneffüs edemezdik. Bu gayretlerinizden dolayı Müftülüğünüze teşekkür ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. ' diye konuştular.
İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Umrecilere hitaben yaptığı konuşmada ”T.C. vatandaşı olarak başka bir ülkeye gidiyoruz. Alışık olmadığınız durumlarla karşılaşabilirsiniz. Sizler, Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olarak, Türkiye Cumhuriyetini temsil etmektesiniz. Kılık kıyafetinizle, davranışlarınızla, Allah ve Resulüne bağlılığınızla, huşu ve huzur içerisinde bir umre ibadeti yapmak hedefimiz olmalıdır. Bu tür motivasyon ve bilgilendirme seminerleri, umrecilerimize verilmeye devam edecektir. Şimdiden, Cenabı Zül celal, Umrelerinizi mebrur eylesin. Allah'ım, Senin rızan için Umre yapmak isteyen umrecilerimize, bu umre ibadetini kolay kıl ve onu umrecilerimizden kabul eyle” diyerek duygulu anlar yaşattı.

Umreye gidecek vatandaşlara müftülük tarafından El çantası,Hicaz Albümü,Umre Rehberi,Umre Duaları,Umre Tanıtım CD'si,Umre Not Defteri ,Kalem,Seccade,Tesbih,Terlik ve Kılıf verildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.