Çubuk’ta Türkiye satranç ligi elemeleri yapıldı

Çubuk’ta Türkiye satranç ligi elemeleri yapıldı

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Satranç Ligi Çocuk ve Yıldızlar dalında Çubuk elemeleri yapıldı.

Türkiye Satranç Federasyonunca Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sponsorluğunda düzenlenen ‘Türkiye Satranç Ligi Çocuk ve Yıldızlar Çubuk Elemeleri’, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Turnuvaya Yıldızlar Liginde 22, Çocuklar Liginde 45 olmak üzere toplam 67 takım ve 400 sporcu katıldı. Çocuk Satranç ligi kırmızı grupta Çubuk’un Muhteşem Beşlisi, mavi grupta Çubuk Yükselen Koleji Jaguarlar, beyaz grupta Çubuk Yavuz Selim Efsaneleri birinci olurken, Yıldızlar Satranç ligi yıldızlar kırmızı grupta Çubuk Yavuz Selim Yıldızları ve yıldızlar beyaz grupta Çubuk Cumhuriyet Yıldızları birinci oldu.

Türkiye Satranç Ligi Çocuk ve Yıldızlar Çubuk Elemeleri Başhakemi Serhat Koçer, ’’Yıldızlar ligine 22 takım, çocuk ligine 45 takım katılmış ve toplam 400’ün üzerinde de oyuncumuzun katıldığı turnuvamız 2 oturum halinde 4 gün sürmüş ve bugün tamamlanmıştır. Beş grupta yapılan çalışmalarda her grupta ilk dörde giren takım Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde etmiş ve yıldızlarda ise 1. ve 2. takım ile diğer grupta 1, 2 ve 3. gruplar Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde etmiştir’’ dedi.

Elemelere katılan öğrencilerin ve velilerin çok mutlu olduğunu anlatan Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Koordinatörü Veysel Kılıçaslan ise,’’Satranç konusunda ilçemiz Elhamdülillah çok ilerde. Bunun olması için bize destek olan Sayın Kaymakamımız Cemal Şahin Beye, Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Beye ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Mensur Toprak’a Beye ve ulusal ve yerel basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz. Bu başarı birlik ve beraberlik içerisinde oldu. Velilerimiz çok mutlu, öğrencilerimiz çok mutlu ve ilçemize sürekli satranç kalitesi ve başarısı artmaktadır’’ diye konuştu.  

Bu tür organizasyonların devam etmesini söyleyen sporcu velilerinden Fatma Karakuş’da,’’Miray Karakuş’un annesiyim. Bu organizasyondan çok memnunuz. Çocuklarımıza çok katkısı oldu. Çocuklarımız mücadele etmeyi öğrendiler’’ dedi.

Takım olarak birinci olduklarını kaydeden sporculardan Elif Asude Şimşek, ’’Takım arkadaşlarımla birlikte kırmızı grupta birinci olduk. Yedi turun yedisinde de yedi yaptık rakiplerimizin hepsini yendik. Arkadaşlarımla ve kendimle gurur duyuyorum. İleride inşallah daha büyük turnuvalara katılmayı hedefliyoruz. Buradan Antalya ‘ya gideceğiz. Antalya‘da da daha büyük başarılar hedefliyoruz’’ diye konuştu.  

Dereceye giren sporculara ödülleri Doğan Haber Ajansı (DHA) Çubuk Muhabiri Yılmaz Çamdalı ve misafirler verdi. Turnuvada ilk üçe giren takımların Türkiye şampiyonasında Çubuk’u temsil edecekleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.