Çubuk'ta "tercih merkezi" kuruldu

Çubuk'ta "tercih merkezi" kuruldu

Çubuk'ta Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren öğrencilere yardımcı olunması amacıyla "tercih merkezi" kuruldu.

Çubuk İmam Hatip Ortaokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu'nda açılan merkezde toplam 10 rehber öğretmen ve gönüllü öğretmenler görev yapacak. Tercih işlemleri süresince hizmet verecek iki büroda görev alan uzmanlar, öğrencileri yeni düzenlemeler çerçevesinde en doğru şekilde yönlendirerek tercihlerinde yardımcı olacak.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Ay, öğrencilere yardımcı olmak amacıyla ilçede 2 büro kurduklarını belirtti.

Öğrencilerin yeteri kadar bilgilendirilmediği zaman yanlış tercih yapabildiğini ve istemediği okul-bölümde okuyabildiğini anlatan Ay, "İki okulumuzda öğrencilere yönelik tercih bürosu oluşturduk. Bu tercih büroları 6-14 Temmuz tarihlerinde, önceki yıllarda ve bu yıl mezun olmuş öğrencilerimize tercihlerinde yardımcı olunacak. Geçmiş yıllarda yanlış tercihler sonucu birçok öğrenci üniversiteye yerleşemedi. Bunun önüne geçmek ve öğrencilerin mağdur olmalarını önlemek için bu yıl tercih bürosu oluşturduk. Büromuzda görev alan öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.