Çubuk'ta Tarihi Evler Turizme Kazandırılacak

Çubuk'ta Tarihi Evler Turizme Kazandırılacak

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından ilçede bulunan tarihi ev sahipleri ile toplantı yapıldı.

Çubuk'ta sayıları 12'yi bulan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenmiş tarihi Ankara evleri yapısı özelliklerini taşıyan tarihi evlerin restore edilmesi için Çubuk Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından ilçede bulunan tarihi ev sahipleri ile toplantı yapıldı. Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıda ev sahiplerine ilçe tarihini simgeleyen evlere sahip çıkması gerektiği anlatılırken, bu evlerin yakılıp yerine başka bir bina yapılmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

Çubuk'ta beton yığınlarına karşı adeta meydan okurcasına ayakta kalmaya çalışan, tarihin izlerini ve kokusunu günümüze kadar ulaştırabilen evleri turizme kazandırmak gerektiğini belirten Belediye Başkanı Özden, bu konuda Çubuk'ta örnek bir çalışma yapmak istediklerini söyledi. Başkan Özden, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edilen tarihi evlerin yakılıp yerine başka bir yapının yapılmasının mümkün olmadığını anımsatarak, şunları kaydetti:

'İlçemizde sayıları 12 adet olan tarihi evler tescillendiği için kullanılmayacak halde olsa dahi yıkılamıyor. Bu durum karşısında da ilçemize sadece görüntü kirliliği vermektedir. Ancak bu evleri aslına uygun olarak restore edebiliriz. Bu şekilde sahipleri hem kullanabilir hem de ilçemize tarihi bir görsellik katmış olabiliriz. Biz bu konuda Sayın Kaymakamımız Meftun Dallı ile birlikte bu evlerin restore edilmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Vatandaşımıza ait evlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ve İl Özel İdaresinden alınan destekle restore ettirilmesin sağlamak istiyoruz. İki vatandaşımız bu konuda çalışmalarına başladılar. Bu evlerin mimari röleve projesi tamamlandı. Bu evlerin diğer ev sahiplerine de örnek teşkil etmesini istiyoruz. Belediyemiz tarihi evini restore etmek isteyenlere yardımcı olacaktır. Turizme kazandıracak kadar tarihi ev potansiyelimiz bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.