Çubuk'ta Süt Üreticileri Birliği Kuruldu

Çubuk'ta Süt Üreticileri Birliği Kuruldu

Çubuk’ta ilçede üretilen sütün pazarlama sorununu giderebilmek amacıyla ve çiftçiye destek olmak amacıyla Süt Üreticileri Birliği kuruldu.


Çubuk"ta ve Ankara ilinde olmayan süt üreticiler birliğini ilk defa Ankara da kendilerinin kurduğunu belirten Çubuk Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Necati Dilsiz, birlik hakkında bilgi verdi. Kuruluşun amacının sahipsiz olan süt üreticilerinin sütünü pazarlamak ve devletin üreticiye verdiği desteklerden yararlanmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Dilsiz, şöyle konuştu: ""Çiftçimizin üretmiş olduğu sütü toplayıp değerinde satmak amacıyla kurduğumuz birlik bununla yetinmeyip, üreticilerimizin yem ve veteriner ihtiyaçlarını karşılayarak, hayvanlarını kayıt altın da tutacaktır. Birlik ile birlikte devletimizin süt üreticileri için sunduğu her türlü imkan dan yararlanmaları, girdilerini ucuza temin etmeleri ve sütü değerinde satmaları sağlanacak. Ayrıca üreticilerimize yönelik eğitim çalışmaları yapacağız.""

Ekonomisinin büyük bir kısmı tarımdan olan Çubuk ilçesinin kişi başı gelir seviyesinin yükseltilmesi için bu tip birliklere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Dilsiz, ""5200 sayılı kanun ile kurulan birliklerin üyeleri damızlık hayvan teşviklerinden yararlanırken, üye olmayanlar bu teşviklerden yararlanamıyor. Avrupa ülkelerinde de süt satışları tamamen birlikler aracılığı ile yapılıyor. Biz ilk aşamada süt tankı kuracağız ve alacağımız süt tankeri ile üreticilerimizin sütünü toplayıp pazarlayacağız. Bunun için bir çok fabrika ile görüşme aşamasındayız. Amacımız yaz ve kışın süt fiyatını sabit tutarak iki kg yem fiyatına bir kg süt üretmektir""dedi

Süt üreticiler ile tüketicilerini, süt üretimi ve tüketimi konusunda eğitimden geçireceklerini belirten Dilsiz, tüm çiftçilerin üye olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.