Çubuk'ta SSK Operasyonu

Çubuk'ta SSK Operasyonu

Son yıllar'da hızla göç alan bir ilçe konumu'na gelen Çubuk'ta asayiş olayları'da hızla artmaya başladı.

SSK'da bir dolandırıcı çetesi daha

Kurdukları paravan şirketlerle SSK'lı gösterdikleri binlerce kişiyi haksız yere emekli ederek devleti milyonlarca YTL dolandıran çete ortaya çıkarıldı.

Çubuk'ta ve Ankara'da sahte evraklarla bazı kişileri emekli eden SSK görevlileri yakalandı.
Çubuk'ta para karşılığında sahte evraklar düzenleyerek bazı kişileri emekli ettikleri ve bazılarını da sağlık hizmetlerinden yararlandırdıkları iddia edilen ve Çoğunluğu Çubuk'tan olan 70'e yakın kişi gözaltına alındı.

Zanlılar arasında SSK'da görevli üst düzey bürokratlar da var.

Mali Şube Müdürlüğü SSK'dan haksız emeklilik yolsuzluğunun ortaya çıkarıldığı 13 Haziran 2006 tarihinde gerçekleştirdiği Ulucanlar Operasyonu'nun ikinci perdesini araladıİki gün önce başlayan operasyonda ilk etapta 70 kişi gözaltına alındı. Teknik takibi 6 ay süren operasyonda şebekenin paravan şirket kurarak onlarca kişiyi çalışıyormuş gibi gösterip emekli ettiği tespit edildi. SSK müfettişlerinin aylarca üzerinde çalıştığı soruşturmayı Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan yürüttü. SSK'nın milyonlarca YTL dolandırıldığı operasyonda özellikle Çubuk'ta yüzlerce kişinin haksız yere SSK'dan emekli edilmiş gibi gösterildiği saptandı. Ulucanlar Operasyonu'nu yürüten Mali Şube Müdürlüğü SSK yolsuzluğunun yöntemlerini de tek tek ortaya çıkardı. Buna göre, örgüt 4 ayrı yöntemle SSK'yı dolandırdı. Polisin belirlemelerine göre örgütün kullandığı yöntemlerden biri şöyle: Paravan şirketler aracılığı ile fiili çalışma karşılığı bulunmayan şahıslar, yüksek maaşlarla çalışan beyan ediliyordu. Yüksek maaşla çalışan gösterilen bu şahıslara usulsüz olarak 'iş göremez' raporlarının alınmasına, alınan usulsüz raporlar ile SSK'dan tavan limitte 'iş göremez' ödeneği almaları sağlanıyordu.

Sedat Güneç, Ankara

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum