Çubuk'ta Simit ve Ekmek Fırınları Denetlendi

Çubuk'ta Simit ve Ekmek Fırınları Denetlendi

Çubuk Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğü, denetim ve bilgilendirme çalışmalarına başladı

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri ekmek ve simit üretimi yapan fırınlara yönelik denetim yaparken, tespit edilen eksiklerin giderilmesi konusunda işletme sahiplerine tutanak tutuldu.

Çubuk Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğü, denetim ve bilgilendirme çalışmalarına başladı.

Sabah erken saatlerde Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ilçede faaliyette bulunan 20 pastane, simit ve ekmek fırınına yönelik denetim yapıldı. Özellikle okul kantinleri ve benzer iş yerlerinde satılan unlu mamullerin üretildiği fırınlara yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, imalat yerleri sağlık ve imalat yönünden ayrı ayrı incelendi. Yapılan denetimlerde daha önceden oluşturulan formlarla işletmelere çeşitli puanlar verilirken, çalışma izni, fiyat listesi, gıda sağlığı, hijyen ve gramaj kontrolleri yapılarak kurallara uymadığı tespit edilen fırınlara da tutanak tutuldu.

Ruhsat ve Denetim Müdürü Bekir Kılınç, risk analizine göre öncelikle işletmelere yönelik denetimlerin devam edeceğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Denetimleri, hiçbir zaman insanlara ceza yazmak için yapmıyoruz. Bizim amacımız işletmelerin durumlarını iyileştirmek yönünde çalışmalar yapmaktır. Bunun mükafatını da bugünlerde yapmış olduğumuz denetimlerde daha iyi görüyoruz. Fırınlarımızın hepsinde bakmış olduğumuz 3 temel ilke var. Personel hijyeni, gıda hijyeni, gıdada kullanılan malzemelerin hijyeni. Çalışan personelleri gerçekten de belli bir safhaya getirmiş bulunuyor. Alınan malzemeler konusunda da büyük sıkıntıların hepsi atlatıldı. Personelin dinlenme, soyunma yerlerinden kılık kıyafetine kadar hepsini denetliyoruz. Üretim anında kullanılan malzemelerin de gıda kodeksine uygun olan malzemeler olmasına dikkat ediyoruz. Paslanmaz malzemeler ve mermer şeklinde olan malzemelerin kullanılmasını istiyoruz. Bu kaliteye belli bir süreçten geçilerek gelindi. Bugünkü denetimlerde bütün iş yerlerine biz tutanak tutuyoruz. Her gittiğimiz iş yerinin iyi yönlerini de belirterek, kötü yönlerini de belirterek elimizdeki forma işliyoruz. Daha sonrada bunları puanla değerlendirmesini yapıyoruz. Kalitesiz yerlere ne kadar cezai müeyyide uyguluyorsak, kaliteli yerlere de o kadar mükafat veriyoruz."

Yeni kanuna göre çalışan bütün personeli hijyen eğitimi alması gerektiğini vurgulayan Kılınç, işletmelere 14 Temmuz'a kadar bu belgeleri alması için uyarıda bulundu.

Denetimlerden çok memnun olduklarını söyleyen simit fırını işletmecisi Mevlüt Bal, "Denetim yapılırsa herkes işine daha çok dikkat edecek. Temizliğine, üretimin kalitesine, hijyenine hepsine dikkat edecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum