Çubuk'ta şiir okuma yarışması sonuçlandı

Çubuk'ta şiir okuma yarışması sonuçlandı

Çubuk'ta ilköğretim ve lise öğrencileri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şiir Olimpiyatı Yarışması'nın finali yapıldı.

Yarışmanın finalinde, ilköğretim okulları arasından Yukarı Çavundur İlköğretim Okulu'ndan Seyfullah Arslan birinci, Bekir Yılmaz ilköğretim okulundan Enes Emre Topçu ikinci, Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu'ndan Aleynanur Özkan üçüncü oldu.

Orta öğretim okulları arasından Anadolu Lisesi'nden Mehmet Torlak birinci, Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Halil Altun ikinci ve Ayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden Sinem Öngür üçüncü oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, yaptığı açıklamada, Çubuk'un sosyal kültürel yapısının ve zenginliklerinin gün geçtikte ortaya çıktığını söyledi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şiir Olimpiyatı Yarışması'nın çok renkli geçtiğini vurgulayan Toprak, yapılan yarışmalarla gençlerin kendi yeteneklerini keşfetmelerinin sağlandığını belirtti.

İlçede eğitim ve öğretim anlamında yapılanların gün geçtikçe meyvesini vermeye başladığını da kaydeden Toprak, "Günümüzde sahne kültürü yerini kahvehane kültürüne bırakmış. Yeni sloganımız kahvehane kültüründen sahne kültürüne geçiş olacak. İlçede sosyal ve kültürel organizasyonlara daha çok yer vermemiz gerekmektedir. Özellikle gençleri kahvehanelerden, sigaradan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için böyle etkinliklere daha çok ihtiyaç var" dedi.

Yarışmada derece alan öğrencilerin ödülleri 23 Nisan'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.