Çubuk'ta SGK Kuruldu

Çubuk'ta SGK Kuruldu

4 yıl önce Madeni ve Ağaç işleri odası Başkanı Hacı ÇELEBİ nin önderliğinde kurulan çubuk bağkur irtibat brosu SGK ya dönüştürüldü.


4 yıldır ilçemizde bağkurlu esnaf ve sanatkarlarla birlikte tarım sigortalılarına hizmet veren Çubuk Bağkur irtibat bürosu 02.06.08 tarihinden itibaren SGK statüsüne kavuşturuldu.


Konu ile ilgili bilgi veren Çubuk madeni ve ağaç işleri odası Başkanı Hacı ÇELEBİ" Çubuklu esnaf ve sanatkarlarla birlikte iş adamlarımız tarafından ve halkımızın katkılarıyla 20.000 dolara maledilen Çubuk Bağkur irtibat bürosu bugüne kadar halkımıza hizmet etmiş olup, sağlık karnesi ,vize işleri, borç ekstresi emeklilik ön hazırlık işleri ve af dönemlerinde yeniden yapılandırma gibi hizmetleri en iyi şekilde yerine getirmiş, Bağkur,SSK ve Emekli sandığının birleşmesi ile oluşturulan sosyal güvenlik kurumunun ilçemiz Çubuk Bağkur irtibat bürosunun yerinde hizmetlerine devam etmesi sağlanmıştır.
Mevcut 2 bağkur memurumuzun  yanı sıra SSK mevzuatına hakim 4 arkadaşımız daha göreve başlamıştır. Bundan sonra işçi veya işveren yani eski tabirle Bağkurlu yada Sigortalı tüm vatandaşlarımız her türlü işlemlerini Ankara"ya gitmeden yaptırabilecekler. Ayrıca SSK ve bağkur affı yapılandırılması işlemleri yapılmaya başlamış olup 28 temmuz 2008 tarihi itibariyle taksitlendirme sona erecektir.
Bağkur affı şu şekildedir:

Peşin ödemede (sözleşme tarihinden itibaren 1 ay içersinde ödendiği taktirde ) borcun %85 i
12 ay taksitle sözleşme yapıldığında borcun %55 i
24 ay taksitle sözleşme yapıldığında borcun %35 i silinmektedir.

Çubuk Bağkur irtibat bürosu sorumlusu Hacı ÇELEBİ yaptığımız söyleşide şunlara değindi:
“Çubuk Bağkur irtibat bürosunun kurulması ile başlayan meslek odalarımızın ve esnaf, sanatkar, iş adamı gibi ilçemizin değerli insanlarının katkılarıyla kurulan Bağkur irtibat büromuzun 06.02.2008 tarih itibariyle Çubuk Sosyal Güvenlik Kurumu Şube Müdürlüğüne dönüştürülme çalışmaları başlatılmış olup bu konuda maddi manevi katkılarını esirgemeyen başta Ankara esnafı ve sanatkarlar odaları birliği başkanlığı olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun diyerek böyle hayırlı ve kalıcı hizmetlerde ilçemiz için her zaman var olmaya devam edeceğiz ".dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum