Çubuk'ta 'Sel ve Taşkın' Semineri Yapıldı

Çubuk'ta 'Sel ve Taşkın' Semineri Yapıldı

Çubuk'ta Çubuk Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Tarafından 'Sel ve Taşkın' Semineri Düzenlendi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Çubuk Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 'Sel ve Taşkın' semineri düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan seminere, Ankara Vali YardımcısıKemal Kahraman, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, DSİ Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet İnan, ASKİ İnşaat Müdürlüğünden Ali Rıza Sivri, Ercan Zengin, İsmail Salcı, Burhan Özbük, Çubuk Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Eyüp Kocabaş, birim müdürü ve amirleri, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Türkiye'de ilk defa böyle bir seminer yapıldığını söyleyerek, diğer ilçelere de bunun örnek olmasını istedi. Kahraman, yaşanması muhtemel afetlerle önceden mücadele etmenin önemine değinerek, şöyle konuştu:

'Biz tabiatın oluşturduğu derelere ve şekillerine uyacağız. Yani biraz oran arazi kazananlım, burayı ekelim diye dereleri su yataklarını bozmayacağız. Taşkınları zararsız hale getiren derelerin üzerinde olumsuz çalışma yapmamalıyız. Çünkü seller neye hitap ediyor, insanların canına ve malına hitap ediyor. DSİ'nin ve ASKİ'nin yaptığı çalışmalara, projelere uymak zorundayız. Bütün yapılanlar kimsenin canına malına zarar gelmemesi içindir.'

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de sel ve taşkınlarla mücadelenin önemine değindi. Alınacak tedbirlerle sel ve taşkınlarla mücadelenin mümkün olduğuna dikkati çeken Başkan Özden, göreve geldiği günden bu tarafa bu konuda gerekli tedbirlerin alınması konusunda bir çalışma yaptıklarını kaydetti. Dere yataklarına ev yapılmadığı ve derelerin kapatılmadığı zaman bu tip doğal afetlerin önleneceğini ifade eden Başkan Özden, 'Eğer büyük felaketler ve trajediler yaşanmasını istemiyorsak önlemini önceden almamız gerekiyor' dedi.

Konuşmaların ardından ilçenin dere yatakları ve bugünkü durumları hakkında bilgi veren İmar ve Şehircilik Müdürü Eyüp Kocabaş, yapılan çalışmalar hakkında slayt eşliğinde katılımcılara sunum yaptı.

DSİ Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet İnan da ülke genelinde yaşanan sel ve taşkınlar hakkında bilgi verdi. İnan, 'Son yıllarda ülkemizde yaşanan 600'e yakın sel ve taşkınlarda 400 insanımız hayatını kaybetmiş ve yüzlerce konut ve iş yeri hasar görmüştür' dedi.

ASKİ İnşaat Müdürlüğünden yetkililerde de ilçede Çubuk Belediyesi ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Konuşmaların ardından ülke genelinde yapılan hatalı yapılaşmalar, sel ve taşkınlar sonrası çekilen fotoğraflar slayt eşliğinde katılımcılara gösterildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.