Çubuk'ta Şehit Mezarlarında Türk Bayrakları Yenilendi

Çubuk'ta Şehit Mezarlarında Türk Bayrakları Yenilendi

Çubuk'ta şehit mezarları ziyaret edilerek eksiklikleri tespit edildi, mezarlardaki Türk bayrakları yenilendi.

Ankara Valisi Ercan Topaca'nın talimatlarıyla Çubuk Belediyesi ve Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından oluşturulan heyet, ilçe merkezlerindeki ve köylerde bulunan şehit mezarlarınıziyaret ederek, eksiği olanları tespit etti, şehit mezarlıklarının başucunda bulunan Türk bayrakları da yenilendi.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Ankara Valisi Ercan Topaca'nın talimatlarıyla oluşturulan özel bir ekiple şehit mezarlarının tek tek incelendiğini söyledi.

Çalışmanın önemine işaret eden Avan, şunları kaydetti:

"Vatanının bekası uğruna canını siper eden şehitlerimizin manevi mirasını önemseyerek hareket ediyoruz. Bu kapsamda sayın valimizin talimatıyla belediyemiz tarafından tahsis edilen araç ile şehit yakınlarımızın eşliğinde mezarları tek tek ziyaret ederek eksiklikleri ve yapılması gerekenleri yerinde tespit ettik. Yaklaşık bir hafta süresince yapılan inceleme ve istişare sonucunda, şehit mezarlarında oluşan yıpranma ve eksiklikleri bir rapor halinde tespit ederek, raporu gerekli yerlere teslim ettik. Yapılan incelemelerde tüm şehit mezarları başlarında bulunan Türk bayrakları yenileri ile değiştirildi. Ayrıca, köylerde ikamet eden şehit aileleri de ziyaret edildi. Ziyaretin anısına kendilerine de çeşitli hediyeler verdik. Yaptığımız çalışma sonucunda sayın valimizin de talimatıyla ilçemizdeki 10 şehit mezarın yenilenmesi ve 8 mezarın da onarımı inşallah yapılacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.