ÇUBUK’TA SEÇİMİ MHP KAZANACAK

 

(Çubuk İçin Yerel Seçim Analizi)

Bir önceki yazımızda Çubuk’ daki seçimin MHP ile Ak Parti arasında geçeceğini yazmış ve Ak Parti için en iyi adayın Lokman Özden, MHP için ise Hayati Tamer olacağını belirtmiştik.

MHP isabetli bir kararla Hayati Tamer’i aday gösterirken Ak Parti yine yaptı yapacağını.

Yine baştan yazalım biz Ak Parti’nin adayının Tuncay Acehan olduğunu aday açıklanmadan altı ay önce açıklamış hatta bizzat Lokman Özden Bey’in kendisine tam dört yıl önce bildirmiştik. “Dört yıl” diyorum bakınız. Başkan şahittir isteyen gitsin sorsun. Nereden bilmiştik?

Çünkü Ak Parti İlçe Teşkilatı beş yıl boyunca Lokman Özden’e yakın kim varsa uzak durmaya, uzak olan kim varsa yakın olmaya gayret ediyordu ve biz bunu görüyorduk. Teşkilat derken de; özellikle seçilmiş 13 kişilik yürütme kurulunu kastediyoruz, bu da biline. Bunun anlamı Tuncay Acehan aday olacak ve bu teşkilat Lokman Özden’e karşı, Tuncay Acehan’ı destekleyecekti. Yanılmış mıyız?

Bunun neresi yanlış? Şurası yanlış:

Madem ki Allah CC rızası için halka hizmet edilmek isteniyor, o halde niçin belediye başkanı olabilmek uğruna her şey mübah sayılıyor?

Teşkilatı adaylık için şekillendirmeye, işi sıkı tutmaya, Lokman Özden aleyhine çalışmaya gerek var mı kardeşim? Zamanı gelince “adayım” dersin olur biter. Nasipse olur, nasip değilse Allah CC’ın rızası başka yerde aranır. Allah CC rızası için halka hizmetin yol haritası budur.

Tıpkı Hayati Tamer’in yaptığı gibi.

Bakınız Gülen Hoca ne diyor:  “Çevresindekiler yanıltıyor arkadaşı” diyor sayın başbakanımız için. Biz bunu inanın Gülen Hoca’dan çok önce dile getirdik. İsteyen safaasya.blogspot.com adresindeki yazılarımıza bakabilir.

Genel siyaset için kim nasıl yanıltmış şimdilik bu konuya girmeyelim, Çubuk içindevam edelim.

Kim, Nasıl Aday Oldu ve Partilerdeki Mevcut Durum Ne?

Ak Parti:

Ak Parti’de teşkilat tarafsız kalmalı ve mevcut adaylardan halk kimi istiyorsa onu aday olarak genel merkeze önermeliydi. Teşkilat taraf tutmakla kalmadı, yine önceki seçimde olduğu gibi bu seçimde de diğer adayları kaybetti.

Şu an Ak Parti’de Tuncay Acehan ile seçim çalışması yapan, ona destek veren aday adayı var mı?

MHP:

Bir arkadaşımız Hayati Tamer’e soruyor: (Aday henüz belli değil)

“ Abi niçin çarşıya ,pazara çıkıp adaylık çalışması yapmıyorsun” diyor.

Aldığı cevap şu:

“ Mustafa Aydos da, AdemKişecik de diğer adaylar da dört dörtlük, pırıl pırıl arkadaşlar, ben onların yerine beni aday yapınız diye bir şeyi asla söyleyemem, nasipse olur, bize nasip değilse kime nasip olursa onu destekleriz” diyor.

“Allah CC rızası için halka hizmet etmek istiyorum” diyen kişi adaylığı bu şekilde yapar ve sonucunu da bu şekilde bekler. Helal olsun Hayati Tamer’e.

Bizzat Devlet Bahçeli tarafından aday gösterildiği ve ilçedeki diğer adayların da yanında yek vücut olduğu dikkate alınırsa MHP adaylık sürecindeki bu sınavı on tam puanla kazandı diyebiliriz.

Takdire şayan bir kişilik, Adem Kisecik..

Belediye başkan adayı olarak yoğun çalışmalar yaptı. Aday, Hayati Tamer olunca da tam bir dava adamı olduğunu ispat ederek Hayati Tamer’in yanında da daha fazla canla başla çalışıyor.Arslan gibi bir delikanlı. Bir sonraki seçimin de bakınız ‘adayı’ demiyorum ‘banko Belediye Başkanı.’ Tabi zaman tersine akmazsa.Şu MHP deki birlik beraberlik Ak Parti’ye de ders olsun. Ve Maşallah diyelim.

BBP:

Önce Adem abi denildi sonra Mustafa Özden açıklandı.BBP’liler tam bir ittifak ile Mustafa Özden’i aday gösterdiler. Hem Ak Parti, hem de MHP’ye oranla en güzel aday belirleme yöntemi BBP’de yaşandı. Aday Ankara’da değil Çubuk’ da tüm partililerin ittifakı ile belirlendi. Bir Çubuk’ lu olarak bizim idealimizdeki aday belirleme yöntemi de buydu. BBP’ yi tebrik ediyoruz.

BBP’ nin bir dezavantajı; ama bir de çok önemli bir avantajı var:

Aleyhine olan husus, BBP’nin Türkiye genelinde Çubuk’ daki kadar başarılı olamayışı dezavantaj.

Avantajı ise BBP’ liler sadece teşkilat ile çalışmıyorlar. Tüm BBP’ liler teşkilat mensubu gibi canla başla çalışıyorlar. BBP’ nin ilçe başkanı kimdir, teşkilatta kimler var inanın bilmiyorum ama BBP’ lilerin çoğunu tanıyorum ve hepsi de teşkilatçı gibi canla başla çalışıyorlar. Hakikaten takdire şayan bir durum. Ve Maşallah diyoruz.

GELELİM SEÇİM SONUÇLARINA

Şu an Çubuk’ da MHP birinci, Ak Parti ikinci ve BBP üçüncü durumda.

Ülke genel siyasetinde olağanüstü gelişmeler yaşanmaz ve bu şekilde giderse seçimi MHP kazanacak, Ak Parti ikinci, BBP üçüncü olacak.

Ama ülke siyasetinde olağanüstü gelişmeler yaşanacakve Ak Parti hızla oy kaybedecek, sandıklar açıldığında ise MHP birinci, BBP ikinci, Ak Parti ise üçüncü olacaktır.

Bu öngörüler tabii ki bir tahmindir. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Sandıklar açılınca bizzat görürüz.Oy oranlarına gelince:

30 Mart sonuçları:

MHP :       % 34                          SAADET PARTİSİ:  % 4

BBP:          % 29                          CHP                      : % 4

Ak Parti:   % 28                     DİĞER                   : %1

Unutmadan Büyükşehiri de Mansur Yavaş kazanacak bize göre..

 

Bu yazı toplam 10954 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum