Çubuk'ta Satranç Turnuvası Başladı

Çubuk'ta Satranç Turnuvası Başladı

Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü satranç turnuvası başladı.

Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Çubuk Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ile TSF Çubuk Temsilciliği tarafından desteklenen satranç turnuvasına 6-70 yaş grubundan 370 kişi başvurdu.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan 6 tur üzerinden değerlendirmeye alınan turnuva 2 gün sürecek ve sporcular arasında ilk üçe girenlere madalya verilecek.

 

Turnuvada herkesin kendi yaş grubunda yarıştığını ve bunun katılımcıları mutlu ettiğini söyleyen TSF Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan, "Turnuvamız 11 kız, 11 erkek olmak üzere 22 kategoride yapılıyor ve 2 gün sürecek. Turnuvada bizi en çok mutlu edenin katılımcıların anneleri, babaları, büyük anne ve büyük babalarıyla yani aileleriyle gelmeleri ve mutluluklarını, üzüntülerini birlikte paylaşmalarıdır" dedi.

Kendisinin de öğrencilerle birlikte yarışmacı olarak turnuvaya katıldığını ve bundan son derece mutlu olduğunu anlatan Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, ilçede satranç turnuvalarının 7 yıldır yapıldığını hatırlatarak, "Her yıl ilçemizde en az 8 turnuva yapılıyor. Muhtemelen bu turnuva 57'inci turnuva ancak buna rağmen turnuvaya katılım her geçen gün artıyor. Bu Çubuk için gerçekten çok değerli bir çalışma. Ben de ilçe milli eğitim müdürü olarak çocukların arasında bu turnuvaya katılmayı önemsiyorum ve bu konuda örnek olmak istiyorum" diye konuştu.

İlçede düzenlenen diğer turnuvalara da katkı verdiklerini ancak bu turnuvanın kendileri adına düzenlenen özel bir turnuva olduğunu vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cüneyt Küpeli ise turnuvaya katkı veren herkese teşekkür ederken, tüm sporculara başarılar diledi.

Öğrencilerle birlikte ilçedeki bazı esnafların ve Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan da yarışmacı olarak katıldığı turnuvanın startını Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cüneyt Küpeli ve TSF Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan birlikte verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.