Çubuk’ta satranç çocuk ve yıldız ligi başladı

Çubuk’ta satranç çocuk ve yıldız ligi başladı

2014-2015 sezonu Türkiye Satranç Ligi bölge yarışmaları Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen törenle başladı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Kültür Evi’nde düzenlenen Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligi Çubuk müsabakalarına,3 grup ve 50 takım çocuk ligi ile 2 grup ve 25 takım yıldızlar ligi olmak üzere toplam 300 satranç sporcusu katıldı.

Çubuk’tan ve Ankara’dan çok sayıda satranç hakeminin görev aldığı ve 1, 2, 3 ve 4’üncü turlarının düzenlendiği turnuvanın 5, 6 ve 7 turları ise 21-22 Mart’ta devam edecek.

Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligi Çubuk müsabakalarının açılışını Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Çubuk İlçe Müdürü Engin Çelenk ve TSF Çubuk Temsilcisi Veysel Kılınçarslan birlikte yaptı.

Satrancının Çubuk’ta önemli bir spor dalı olduğunu vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, çocuklar kadar ailelerinde bu spora sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Satranç turnuvası olduğu zaman ortamın çocuklarla cıvıl cıvıl neşelendiğini söyleyen Başkan Acehan, “Çubuk bu işe gönlünü vermiş. İki bin üç yüz şuanda kayıtlı yavrumuz var. Ben öyle zannediyorum ki önümüzdeki dönemlerde Çubuk satrancın en önemli kalesi olacak. Birde Çubuk festivali sırasında inşallah Türkiye satranç turnuvasını Çubuk’ta yapacağız. Biz sporla, müzikle, sanatla, edebiyatla ilgili her türlü gelişmeyi kucaklıyoruz. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Belediyecilik olarak bizimde birinci derece görevimiz, vazifemiz çocuklarımızı bu tür etkinliklerde ve bu yarışmalara ve bu çalışmalara destek veren saygıdeğer müdürlerimizi ve görevlilerimizi desteklemektir. Yola devam diyoruz” dedi.

Çubuk’un satrançta Ankara ile yarıştığını kaydeden Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, “Salonumuz yine çiçeklenmiş bulunuyor. Bugün çocuklarımız dünyanın en güzel sporu olarak biline satranç sporunu gerçekleştirmek üzere yine masalarında heyecanla müsabaka anını bekliyorlar. Doğrusu sevincimize diyecek yok, Ankara’yla yarışıyoruz. Çubuk artık bundan sonra satranç konusunda sırtı yere gelmez diye düşünüyoruz. Bu tabi bizi rehavete sevk etmemeli. Çıtayı daha da yükseltmeliyiz diye düşünüyorum” diye konuştu.  

santranc01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.