Çubuk'ta  Sağlık Taraması

Çubuk'ta Sağlık Taraması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlılara Hizmet Merkezi ile Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Atatürk Parkında gezici sağlık aracı içerisinde sağlık taraması yapıldı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Hizmetler ve Şefkat Evleri Şube Müdürlüğü görevlilerinden Dr Şemsi Emiroğlu yönetiminde gerçekleşen sağlık taramasında bir sağlık personeli, üç hemşire ve bir yardımcı sağlık elemanı görev aldı. Tansiyon, Seker, Kolestrol kontrollerinin ve Geriadri hastalıkları, Sistemik rahatsızlıklar,Metabolik hastalıklar için de sağlık testleri yapıldığını belirten Dr Emiroğlu, hastaların tansiyon, kalp dolaşımı, metabolik hastalıklar, şeker hastalığı gibi rahatsızlığı olan yaşlıların egzersiz yapmalarını tavsiye ederek ayrıca diyet yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Yaz aylarında yüksek ısı ve nem artışının insan hayatını olumsuz yönde etkilediğini belirten Dr Emiroğlu, hızla artan hava sıcaklığına karşı, yaşlıların dikkatli olmaları konusunda da uyardı.



Görevliler Atatürk Parkına gelen tüm yaşlıların şikayetlerini dinleyip, ücretsiz olarak sağlık taramasından geçirdiler. Sabahın erken saatlerinde başlayan sağlık taramasına çok sayıda vatandaş katıldı. Sağlık taramasından geçen yaşlılar, duydukları memnuniyeti teşekkür ederek dile getirdiler.



Belirli yaştan sonra sağlık taramalarının faydalı olduğunu vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaşlılara yönelik gerçekleştirilen sağlık taramasının önemine dikkat çekti. Yapılan kontrollerle bazı hastalıkların erken teşhis edilerek tedavilerinin de daha hızlı yapılabildiğini ifade eden Başkan Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"i, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ve personelini yaptıkları hayırlı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Başkan Özden, “Gençliklerinde enerjilerini ülkemizin geleceği için sarf eden insanlarımızın, yaşlılık çağlarında sağlıklarına ve yaşam standartlarına bakmak ve gözetmek, hem bireyler hem de kurumlar olarak hepimize düşen ödev ve vefa borcudur.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.