Çubuk'ta Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Çubuk'ta Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Çubuk'ta etkili olan sağanak nedeniyle bazı yollar kapandı, tarım arazileri ve köprüler hasar gördü.

 İlçede aniden yağanyağmur nedeniyle bazı yollar kapandı, tarım arazileri ve köprüler hasar gördü Çubuk ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı yollar kapandı, tarım arazileri ve köprüler hasar gördü.İlçe merkezi ile köylerde aniden bastıran yağmur nedeniyle birçok mahalle yolunda ve köprülerde hasar meydana geldi.Yazır, Kutuören, Ağılcık, Kışlacık, Kuruçay ve Fatih mahallelerinde oluşan sel nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. 

Yazır Mahallesi yolunda mahsur kalan araçları kurtarmak için itfaiye ekipleri ile Çubuk Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşlerine ait ekipler yoğun çaba sarf etti.Karagöl yolunun Kurçay mevkisinde heyelan nedeniyle göçükler oluşurken, ulaşım tek şeritten sağlandı. Ağılçık ve Kuruçay mahallelerinde köprüler sel nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Kutuören Mahallesi'nde ise büyükbaş hayvanların bulunduğu bir çiftliği su bastı, hayvanlar iş makineleri yardımlarıyla kurtarıldı.

Çubuk Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kapanan yolları açmak için iş makineleriyle çalışma başlattı. İlçede yağıştan, ekili alanlar da zarar gördü. Vatandaşlar evlerini ve bahçelerini taşkınlardan korumak için tedbir almaya çalıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.