ÇUBUK’TA RESİM SERGİSİ AÇILDI

ÇUBUK’TA RESİM SERGİSİ AÇILDI

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bu yıl ilk defa yapılan ilköğretim okulları arası Karma Resim Yarışmasının sonucunda, ortaya çıkan resimlerle Karma Resim Sergisi açıldı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışını Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak gerçekleştirdi. Serginin açılışına çok sayıda öğrenci, veli ve öğretmen katıldı. Sergide 15 ilköğretim okulunun 4,5,6,7 ve 8"inci sınıf öğrencilerinin yaptıkları 90 resim yer alıyor.

İlçede ilk defa böyle bir sergi açıldığını söyleyen Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, öğrencilerin  pastel, karakalem ve suluboya resimlerinin sergilendiğini belirtti. İlköğretim okullarından 327 eserin kendilerine geldiğini ifade eden Toprak, bu eserlerden 90"ının ancak resim sergisinde sergilendiğini kaydetti. Sergilenen resimlerden birinci olan resim sahibine ücretsiz dershane, ikinci ve üçüncüye de mp5 ve çeşitli kitap ve resim malzemeleri verildiğini belirten Toprak, sergiye ilginin çok olmasından son derece mutlu olduğunu söyledi.

Sergiyi gezen Başkan Özden, ilçe Milli Eğitim Müdürü Toprak"tan sergi hakkında bilgi aldı. Bu denli güzel eserler yapan öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür eden Başkan Özden, ilçede sosyal ve kültürel faaliyetleri daha çok artırmak istediklerini söyleyerek, belediye olarak ilçede yapılan her türlü sosyal ve kültürel etkinliklere katkı sağladıklarını kaydetti. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezin bu tip faaliyetler için her zaman ve herkese açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Öğrencilerin ve ilçe halkının ilgi gösterdiği sergi, 2 gün boyunca açık kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.