Çubuk'ta Ramazan Bayramı Kutlandı

Çubuk'ta Ramazan Bayramı Kutlandı

Çubuk'ta Ramazan Bayramı sevinci bayram namazı ile başlayarak, protokolün ve kurumların bayramlaşması ile devam etti.

Çubuk'un en büyük merkez camisi olan Camii Kebir (Büyük Camii), bayram namazında yine doldu taştı. Vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte camilere akın etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı namazda İlçe Müftüsü Ali Canbolat vaaz verdi. Canbolat, vaazında birlik ve beraberlik çağrısı yaparken, ilçede eli öpülmedik büyük, ziyaret edilmedik anne ve baba, sevindirilmedik çocuğun kalmamasını istedi. Ayrıca Canbolat'ın vaazında Pakistan için yardım yapılması çağrısında bulunması üzerine, namazının ardından Pakistan için yardım toplandı. İlçedeki tüm camilerde yardım kutuları açılırken, vatandaşların da Pakistan için yapılan çağrıya duyarsız kalmadıkları görüldü. Çocukların bile harçlıkların yardım için verdiği kampanyada, sadece merkez camilerinde 40 bin lira yardım toplandığı belirtildi.

- PROTOKOL MEHMET AKİF KÜLTÜR MERKEZİNDE BULUŞTU-

Vatandaşların, camilerde yaptığı bayramlaşmanın ardından Çubuk'ta protokol bayramlaşması Mehmet Akif Kültür Merkezinde yapıldı. Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Jandarma Üsteğmen Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Memiş, Çubuk Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Oda Başkanları ve kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri katıldı. Ülkede ve ilçede huzur ve mutluluğun devam etmesi için birlik ve beraberliğin artırılarak devam etmesi gerektiğine işaret eden Kaymakam Dallı, verdiği bayram mesajında şunları söyledi: 'Bayramlar, mili ve kültürel değerlerin bir kez daha hatırlandığı özel ve önemli günlerdir. Herkesin özellikle büyüklerini ve komşularını ziyaret ederek onları sevindirmelerini temenni ediyorum. Birlik ve beraberlik, kardeşlik içerisinde nice bayramlarda buluşmak üzere bütün herkesin Ramazan Bayramını kutluyorum.' Daha sonra konuşan Başkan Özden, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın ilçeye verdiği sözü hatırlatarak, 'Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilçemize hayırlı Uğurlu olsun' dedi. Verilen sözlerle ilçede çifte bayram yaşandığını da kaydeden Başkan Özden, kendilerine bu bayramı yaşatanlara, bu konuda emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydederek, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladığını da sözlerine ekledi.


Mehmet Akif Kültür Merkezindeki bayramlaşmadan sonra protokol İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve Jandarma Komutanlığına giderek buralardaki nöbetçi güvenlik güçlerinin bayramlarını kutladı. Daha sonra ceza evine giden protokol, buradaki mahkumların bayramlarını kutladı. Ceza evi ziyaretinden sonra huzur evini ziyaret eden protokol, buradaki yaşlıların bayramlarını da kutlayarak onlarla bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.