Çubuk'ta PKK protesto edildi

Çubuk'ta PKK protesto edildi

Çubuk'ta şehit yakınları PKK'nın teslim olma sürecinde yaşanan olayları Atatürk parkında protesto etti.

Çubuk Terör Mağdurları Dayanışma Derneği tarafından organize edilen protesto gösterisinde; ilçe nüfusuna kayıtlı 58 şehit ve 23 gazisi bulunduğu belirtildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte terör örgütünü protesto eden şehit yakınları, Habur'da yaşananların kendilerini incittiğini dile getirdi. Şehit yakınları adına yapılan açıklamalarda; ''teröriste kucak açılmaması'' istendi. Sık sık PKK aleyhine sloganların atıldığı gösteride hükümete de çağrıda bulunan şehit yakınları; ''PKK konusunda iktidarın tuzağa düşmemesi gerektiğini'' ve ''Habur'da yaşananların şehitlere saygısızlık olduğunu'' dile getirdi.

"KIZIMI BAŞÖRTÜLÜ DİYE ORDUEVİNE ALMIYORSUNUZ, OĞLUMU İHL'Lİ OLDUĞU HALDE ASKERE ALDINIZ"

Protesto gösterisinde şehit babası İsa Kaplan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a seslenerek, ''Şehit yakınlarının başörtüsü gibi konulardan ötürü orduevlerine alınmaması çok üzücü, bunun bir an evvel düzeltilmesi gerekiyor.'' dedi.

Kaplan, ''Oğlumu teröre kurban verdim. Vatan için şehit oldu. Kendisi İmam Hatip'liydi. Kızım başörtüsünden ötürü orduevine şehit kardeşi olduğu halde giremiyor. Kızımı başörtüsü nedeniyle orduevine almıyorsunuz. Neden oğlumu İmam Hatipli olduğu halde askere aldınız. Benim oğlum İmam Hatipliydi kızım başörtüsü var diye içeri alınmaması ne kadar doğru. Yapmayın bu ayrımcılığı, ben oğlumu acele acele askere gönderdim, böyle ayrımcılık varsa hoca yapardım göndermezdim. Ben vatan için oğlunu şehit vermiş bir babayım. Bu neden görünmüyor.'' diye sordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum