Çubuk’ta park revize ve halı saha yapımı başladı

Çubuk’ta park revize ve halı saha yapımı başladı

Çubuk’ta parklarda revize çalışmaları başlarken yeni halı saha yapımına da başlandı.

Çubuk Belediyesi Başkanı Tuncay Acehan, Park ve Bahçeler Müdürü Bahri Şahin ile birlikte parkları gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Osmanlı Parkı’nda yapımı devam eden yürüyüş yolunu inceleyen ve yapılacak diğer çalışmalara ilişkin bilgiler alan Başkan Acehan, sanayi esnafını da ziyaret etti.

yuruyus-yolu3.jpg
Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün park ve çevre düzenleme çalışmalarına ağırlık verdiğini söyleyen Başkan Acehan, Osmanlı Parkı’nın yeniden revize edildiğini ve Akkuzulu Mahallesi’ne de yeni halı saha yapımına başlanıldığını belirtti. 

yuruyus-yolu4.jpg
Alparslan Türkeş Caddesi üzeri Çubuk Çayı kenarında bulunan Osmanlı Parkı’nda bakım çalışmalarının devam ettiğini aktaran Başkan Acehan, şöyle konuştu:
’’Parklarımızı, bahçelerimizi sağlıklı yaşam alanı haline getirmek için çalışmalarımıza ağırlık verdik. Vatandaşlarımızın buralardan rahatça istifade edebilmeleri ve spor yapabilmeleri için revize çalışmalarımız devam ediyor. Şehir dışında yürüyüş yapılacak uygun yerler bulunsa da şehir merkezinde de kısa mesafeli yürüyüş yollarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu anlamda vatandaşlarımızın sadece yürüyüş amaçlı kullanabileceği parkurlara da ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Bunun için yürüyüş yolunu zemininden başlayarak aydınlatması ve çevre düzenlemesiyle tamamen yeniledik. 4 metre genişliğinde ve 640 metre uzunluğunda olan yol sentetik çim yüzeyli halı ile kaplandı. İnşallah yeni yürüyüş yolları oluşturmak için çalışmalarımızda olacak.’’
Yeşil Çubuk Parkı’nda da ağaçlandırma, aydınlatma ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalara da başlanıldığını hatırlatan Başkan Acehan, ’’ Yeşil Çubuk Parkımızda Destek Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından aydınlatma direkleri ve sistemleri yenileme çalışması başladı. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından bu parkımıza Osmanlı çeşme kültürünü yansıtan bir çeşme de yaptırıldı. Bunun yanında yine Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni bir halı saha ve sosyal tesislerinden oluşan bir spor tesisi yapımına da başlanıldı. İnşallah buradaki çalışmalarımız yakın bir zamanda tamamlanacak’’ dedi. 
Akkuzulu Mahallesi’ne de söz verdikleri halı saha yapımına başlanıldığını ifade eden Başkan Acehan, ‘’Akkuzulu Mahallemizdeki çocuk ve gençlerimizin rahat, güvenli bir ortamda futbol oynayabilecekleri bir halı saha yapıyoruz. Bu çalışmada belli bir aşamaya geldik. Zemini yapıldı, direkleri dikilecek. Bundan sonraki aşamada drenaj ve dolgu çalışmaları yapılacak, etrafının tel örgüleri çevrilecek. İnşallah halı sahamız çocuklarımız ve gençlerimizin futbol oynayabileceği duruma gelecek’’ diye konuştu.

yuruyus-yolu5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.