Çubuk'ta Palyaçolu Temizlik Kampanyası

Çubuk'ta Palyaçolu Temizlik Kampanyası

Çubuk Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı. Tek tek esnaf ve evleri dolaşan görevliler ve palyaçolar temizlik broşürü dağıttı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri ve palyaçolar tarafından tek tek ilçede bulunan mahallerdeki ev ve işyerlerini dolaşarak hazırlanan temizlik broşürü dağıtılıp çöplerin belirli saatlerde dışarı bırakılması, sokak ve caddelere çöp atılmaması istendi.
Vatandaşlar karşılarında palyaçoları görünce bir taraftan şaşırırken, dağıtılan broşürler hakkında da bilgi istediler.
Düzenlenen kampanya ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Lokman Özden, 29 Mart yerel seçimlerinde is başına geldiklerinden bu yana temizlik konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, zamansız çöp çıkarma alışkanlığından kaynaklı olarak çevre kirliliklerinin oluştuğunu ve bu nedenle de çöp toplama işleminin bazı mahallelerde gün boyu devam ettiğini söyledi.
Çıkarılan çöplerin yoğun bir kısmının poşetsiz veya çöp için uygun olmayan poşetlere konulduğuni ifade eden Özden, '' vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını çevre temizligine önem vermelerini yerlere çöp atmamalarını rica ediyoruz'' dedi.
Özden, temizlik bilincinin önemini vurgulayarak, ''Temiz bir dünya ve temiz bir Çubuk için halkın bilinçlendirilmesine çalışıyoruz'' diye konuştu.
Başkan Özden, kurallara uymayanlar içinde Kabahatler Kanunun ilgili maddeleri gereği ağır cezalar kesileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum