Çubuk’ta Oryantiring Eğitimi Verildi

Çubuk’ta Oryantiring Eğitimi Verildi

Çubuk’ta aralarında öğretmenler ve kurum yöneticileri bulunduğu yaklaşık 100 kişiye oryantiring eğitimi verildi.

Çubuk Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen oryantiring eğitimi iki gün sürdü. Oryantiring eğitimin ardından yapılan sınavı başarı ile tamamlayan katılımcılar belgelerini aldı.

Fatih Sultan Mehmet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen eğitim sonunda kursiyerler, okul bahçesinde ve binalar içerisinde koşarak ve yürüyerek kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa sürede geçerek sınav verdi. En kısa zamanda hedeflere ulaşan kursiyerler sınavdan geçti.

Kursu ve sınavı başarı ile tamamlayan kursiyerler belgelerini Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu elinden aldı.

Çubuk’un satranç ve eskrim sporlarından sonra oryantiring sporunda da çok başarılı olacağına inandığını söyleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, oryantiring sporunun ilçede yaygınlaştırılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirti. Katılımın çok olmasının kendisini sevindirdiğini anlatan Şahin, Çubuk’un hem doğal güzelliği hem de coğrafi yapısının oryantiring sporu için çok elverişli olduğunu aktardı.

-Festivalde Oryantiring Turnuvası Düzenlenecek.  

Sınav sonunda Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu ve hakemlerle bir araya gelen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’da, ilçede her türlü sporu yaygınlaştırmak için çalışmalara destek olacaklarını kaydetti. Oryantiring sporunun tıpta da kullanıldığı bilgisini veren Başkan Acehan, bu spor branşının faydaları hakkında bilgi verdi. Oryantiring sporunun ilçede turnuvalarının düzenlenmesi için çalışma başlatacaklarının da müjdesini veren Başkan Acehan, “Bu spor dalı gençlerin fazla enerjini atması ve hem fiziksel hem de zihinsel gelişmelerine çok büyük katkı verecektir. Ben bu sporu çok önemsiyorum. İnşallah bu sporu ilçemizde yaygınlaştırırız ve hem ulusal hem de uluslararası turnuvalar düzenleriz. Önümüzdeki festival bu spor dalında bir turnuva düzenleyeceğiz. Bunu içinde hazırlıklara şimdiden başlayacağız” dedi.  

-Oryantiring Fikir Kaymakam Şahin’den Geldi    

İlk olarak bu sporu kaymakamın önerdiğini kaydeden Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Komisyonu Başkanı Cüneyt Küpeli, “Bir hafta gibi kısa bir sürede kurs için ciddi bir hazırlık yaptık. Endüstri Meslek Lisesi’nde bununla alakalı 100 yakın, bunun 60’ı öğretmen arkadaşlarımız 40’da diğer kurumlardan olmak üzer eğitim alan arkadaşımız var. Böyle bir eğitime sebep olanlara emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bununla alakalı Ali beyde söyledi, eğer Çubuk bir milli takım kampı merkezi, uluslararası puanlı oryantiring de bir yer edinirse, bunda emeği gecen insanlar herhalde çok büyük dualar alçaktır. Bizde bunlardan biri olmak için gayret gösteriyoruz inşallah, eğitimin sonunda Ali Beyin de ifade etti gibi sınavımız var, sınavın sonunda da kurs bitirme veya belgesi verilecek. Bu kursla birlikte halk eğitimlerde arkadaşlar öğrencilere ders verebilecekler” şeklinde konuştu.

Çubuk’u yeniden keşfettiklerini anlatan Türkiye Oryantiring Federasyonu Spor Okulları Kurulu Başkanı Ali Yeğin’de, “Çubuk bölgesini yeniden keşfettik diyebilirim, muhteşem bir doğası var. Bu doğa kendiliğinden kaderine bırakılmamalı diye düşündüğümüz için bu doğayı daha iyi kullanabilmek adına harita ve pusu ile nasıl bir branşında spor yapabiliriz, arkadaşlarımıza bunu öğretmek ve öğretmelerini sağlamak istedik. Bu anlamda bu sevgili arkadaşlarımıza, katılan sevgili arkadaşlarımıza oryantiring branşı hakkında çok ciddi bilgiler verdik.  Hatta iki gün sonunda onları öyle yetiştirdik ki şu anda ve bir yarış içerisindeler rüştlerini ispat ediyorlar ve diyorlar ki; biz Çubuk’taki bütün geçlere biz oryantiring öğrete biliriz. Çubuk bölgesine milli takımlar bölgesi olarak düşünüyoruz oryantiring için muhteşem bir doğası var.  Güzel Allah’ım öyle armağan etmiş ki oryantiring yapmaya çok müsait, hem de keyifli bir arazisi var.  Eğer bu araziyi çok iyi kullana bilirsek, gençlerimizin sağlığına katkıda buluna bileceğimiz gibi oryantiring branşının da gelişmesine aynı zamanda Çubuk’un da ismi oryantiring ile duyurulmasına sanıyorum hizmet edeceğiz. Üstelik bu çalışmaların ulusal ve uluslararası boyutu da olacak” diye konuştu.

Çubuk gerek ulusal gerek uluslararası arenada kesinlikle başarılı bir şekilde temsil edileceğine inandığını söyleyen Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu,“Oryantiring çok güzel branş, çocukları doğada şevkle yapabilecekleri eğlenebileceği, koşarken keyif alabileceği bir spor olarak ifade ediliyor. Doğada yön bulma sporu olarak ifade ediliyor. Koşarken satranç oynamalarını ifade edilebiliriz. Çocuklarımızın hem fiziksel, hem zihinsel gelişimine katkı sağladığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu nedenle geleceğin sporu oryantiring diyoruz. Herkese tavsiye ediyoruz, bekliyoruz. Yaş sınırlama kesinlikle yok, 7 yaşındaki çocukla, 77 yaşında yaşam tecrübesi olan insanlarımızda çok rahatlıkla yarışabilirler. Yaş sınırlamamız kesinlikle yok, her ortamda her şarta oryantiring yarışması düzenleyebiliriz. Çubuk’un çevresi çok güzel, doğal ormanlık alanlara sahip, ilerleyen aylarda ulusal veya uluslararası organizasyonlar da olabilir burada. Şu anda bu bir süreç bugün itibariyle başladı Çubuk’ta, ilerleyen günlerde daha farklı olacağını inanıyorum. Çocuklarımızın bu işin içerisine girerse, kulüplerimiz de girerse ilerleyen yılarda Çubuk gerek ulusal gerek uluslararası arenada kesinlikle başarılı bir şekilde temsil edileceğine inanıyorum” dedi.

İnsan kendisini hisseti yaşlarda olduğunu ifade eden Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş,  oryantiring sporunda gerçekten büyük bir heyecan yaşadıklarını ve gençlere taş çıkartırcasına yarıştıklarını kaydetti. Katılımın mükemmel olduğunu ve 2 gün dolu dolu yaşadıklarını anlatan Taş, “Başlangıçta bu konuda bir fikrim yoktu, ama iki gün gördükten sonra gerçekten bunu böyle doğal şartlarda en az bir hafta içerisinde tabiatla iç içe olarak yaşamayı, orda öğrenmeyi çok isterdim. Bu konuda ben şunu hayal ediyorum inşallah olur, inşallah bu manada bu olimpik sporlarda en azından uluslararası sporlardan bir tanesine Çubuk ev sahipli yapar. Bundan sonra burası gerçekten bir kamp merkezi olur veya çok güzel Karagöl gibi alanlarımız var, buralarda müsabaka alanları oluşturulur. Yani Ankara’da Çubuk’un bir cazibesi olması, çekim gücünün olması, böylesini sporlara ev sahipli yapmakla mümkün olur” diye konuştu.

baskan-001.jpgoryanting-vert.jpg 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum