Çubuk'ta Okul Öncesi Eğitim Tanıtıldı

Çubuk'ta Okul Öncesi Eğitim Tanıtıldı

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Bir Tanıtım Programı Düzenledi.

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Okul Öncesi Eğitim Hizmetlerinin Etkin ve Verimli Olarak Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde bir tanıtım programı düzenledi.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, toplantıda yaptığı konuşmada, çocukların öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlemeyi, okul öncesi eğitim döneminin çocukların ileri yaşlardaki öğrenme yeteneğini artırdığını söyledi. Çocukların akademik başarıları üzerinde önemli etkilerinin olduğunun yapılan bilimsel araştırmalar ve çağdaş eğitime yönelik uygulamalarda kanıtlandığını ifade eden Toprak, 'Bu nedenle 0-6 yaş dönemi, çocuğun gelişiminin en kritik, en ilginç, en çok dikkat isteyen ve ihmal edilmemesi gereken bir dönemdir. Eğitim ihtiyacımızın önemli ve ağırlıklı bir bölümü olan ve eğitim sitemimizin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimin, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği bakımından hayati önem taşıdığı bilinen bir gerçektir' dedi

Okul öncesi eğitime dikkat çekmek, potansiyel öğrenci velilerine yönelik tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yapmak üzere toplantının gerçekleştirildiğini kaydeden Toprak, velilerin okul öncesi eğitimi ihmal etmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra okul öncesi eğitimin önemini anlatan gösteri ve anaokulunda bir günü anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Nezahat Onbaşı Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan folklor, şiir dinletisi ve skeç gösterilerinin ardından, resim yarışmasında dereceye giren anasınıfı öğrencilerine de Milli Eğitim Müdürü Toprak tarafından çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.