Çubuk'ta okul kantinlerinde gıda denetimi

Çubuk'ta okul kantinlerinde gıda denetimi

Çubuk Belediyesi zabıta ve sağlık ekipleri okul kantinlerinde denetim yaptı.

Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan denetim ekibi sorumlusu Bekir Kılınç, denetimlerde genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, yeni yapılan genelge doğrultusunda gazlı içeceklerin yanı sıra cips gibi gıdaların satılıp satılmadığı ve çalışan personelin kıyafetlerinin kontrol edildiğini söyledi.

Kılınç, denetimlerdeki amacın  ceza kesmek için değil öğrencilerin sağlığını korumak olduğunu anlattı. 

Denetimlerin süreciğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da öğrencilerin sağlığının herşeyden daha önemli olduğunu kaydetti.

Acehan, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, sağlıklı ortamlarda, sağlıklı ürünler tüketmeleri için okul kantinlerini denetliyoruz. Merkezdeki ilk, orta ve lise olmak üzere 22 kantinde inceleme yapıldı. Öğrencilerin eğitim ve öğretim sezonunda daha sağlıklı ortamlarda gıda tüketebilmeleri için denetimlerimiz bundan sonrada devam edecektir. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda öğrenciler ve veliler Çubuk Belediyesi'nin 153 numaralı telefonuna şikayetlerini iletebilirler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum