Çubuk'ta Öğrencilerin Karne Sevinci

Çubuk'ta Öğrencilerin Karne Sevinci

Çubuk’ta yaklaşık 20 bin öğrenci karne alarak, yaz tatiline girdi. Notları iyi olan öğrenciler sevinirken, düşük olan öğrenciler anne ve babalarına ne söyleyeceklerini kara kara düşündüler.

Örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, çalışmalarının karşılığı olan karnelerini alarak, yaz tatiline çıktılar. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Bekir Yılmaz İlköğretim Okulunda karne töreni düzenlendi. Çubuk"ta 8 orta öğrenim, 17 ilköğretim, 11 adet mesleki eğitim okullarından oluşan toplam 36 okulda 19 bin 350 öğrenci karne aldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, ilçenin eğitim ve öğretim alanında her geçen gün başarısının artırarak devam ettirdiğini söyledi. Öğrencilere yaz dönemini kitap okuyarak geçirmelerini tembihleyen Toprak, okumanın önemine dikkat çekti.

-EVDE EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLARDA KARNE ALDI

Kemik Hastası olan ve okula gidemeyen, okuma yazmayı kendi çabası ile öğrenip bu yıl oluşturulan özel komisyonca direk 5. Sınıftan okula başlatılan Ayşenur Üstün de karne alanlar arasındaydı. Ayşe Nur Üstün"e taktir namesini ve karnesini Milli Eğitim Müdürü Toprak verdi. Toprak, taktir belgesini verirken yaptığı konuşmada çok zeki, başarılı ve azimli olan Üstün"ü tüm öğrencilerin örnek alması gerektiğini vurguladı. Toprak, "" Her bireyin hakkı olan eğitimi, imkansızlıkları aşarak isteyen ve başarıya ulaşan bu öğrencimizi tebrik ediyorum ve tüm öğrencilere örnek olmasını diliyorum"" dedi

Törene Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Kahraman, Bekir Yılmaz ilköğretim okulu müdürü Ahmet Karul, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.