Çubuk’ta Öğrencilere ve Velilere Karne Hediyesi Tiyatro

Çubuk’ta Öğrencilere ve Velilere Karne Hediyesi Tiyatro

Çubuk ilçesinde Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Çubuk Dernekler Federasyonu tarafından oluşturulan ‘Çubuk Kültür Komisyonu’ tarafından öğrenci ve velilerine karne hediyesi olarak tiyatro gösterisi düzenleniyor.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatili nedeniyle Çubuk’ta öğrencilere ve velilerine yönelik tiyatro gösterisi düzenleniyor. 

İlk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilere ve ailelerine yönelik düzenlenen tiyatro gösterileri yoğun ilgi alıyor.

Uzun ve yorucu eğitim öğretimin ardından eğlenmenin çocukların ve ailelerinin de hakkı olduğunu düşünen Çubuk Kültür Komisyonu, eğlendirirken dinlendirmek, dayanışma ve sorumluluk duygusunu pekiştirmek, toplum içinde yaşama anlayışını geliştirmek, düşünme ve düşünceyi eyleme sokma becerisi sağlamak amacıyla ilçede bir dizi kültürel faaliyet düzenliyor.

Oyunlar Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde ücretsiz olarak sahneleniyor. 

Öğrenciler için 11.00 ve 15.30 saatlerinde iki seans olarak 'Gıt Gıt Gıdak Yumurtam Sıcak', öğrenci ailelerine ve gençlere yönelik ise saat 18.00’de 'Gemilerde Talim Var' oyunları gösterime giriyor.

-Kültür ve Sanatsal Etkinlikler Aratarak Devam Edecek

Belediyenin desteği ile oluşturulan kültür komisyonun çok güzel kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenlediğini söyleyen Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, “Doğrusu Çubuk’ta çiçekler açtı diyelim. Özellikle çocuklarımız için ‘Gıt gıt gıdak’ ve ‘Gemilerde talim var’ oyunlarını tiyatrocu arkadaşlarımız sergilediler. Birini sergilediler diğerini de sergileyecekler. Bunlar bizim için çocuklarımız için çok güzel şeyler. Doğrusu biz rönesans dediğimizde de böyle bir şey kastediyoruz. Etkinliklerimiz böyle dolu dolu devam ediyor. Okullarımızın her biri resim sergileri düzenleyecekler. Yakında çocuk oyunları turnuvalarımız başlıyor. Bu faaliyetlerimiz daha da yoğunluğu artarak devam edecek inşallah. Umduğumuzun üzerinde çok çok bir ilgi izliyoruz. Oyununa hem velilerimizin hem çocuklarımızın yoğun bir ilgisi izleniyor. Doğrusu Çubuk’ta bu tür teatral etkinlikler. Görsel sanatlara ilişkin etkinlikler halkımız tarafından da ilgi görüyor. Bizde doğrusu bu ilgiye daha da iyi oranda karşılık vermeye çalışıyoruz. Tüm okullarımız şuanda bu tür etkinliklere devam ediyorlar” diye konuştu

-Başkanımıza teşekkür ediyoruz

Tiyatronun öğrenciler üzerindeki etkisine işaret eden Çiğtanem Gündüz Bakım Evi ve Kreşi Müdürü Tunay Nazlıay Şerbetçi, “Öncellikle bu oyunu getirdiği için sayın Başkanımız Tuncay Acehana çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için Çubuk ta çok güzel bir değişiklik oldu. Bu etkinliklerin devamını istiyoruz. İnşallah böyle devam eder diliyorum. Oyun harikaydı çocuklarımıza çok güzel mesajlar verdi. Bu mesajların çocuklarımızın üzerinde çok büyük bir etkisi olacağına inanıyorum” dedi.

-Çubuklu gençler tiyatroyu çok sevdi

Anadolu’nun birçok ilçesine ve ilini dolaştıklarını ve bu kadar ilgiyi çok az yerde gördüklerini ifade eden Tuzla Tiyatrosu Sanat Kordinatörü Orhan Çağlar, “Belediye olarak müthiş bir alaka vardı. Belediye başkanımız olsun başkan yardımcımız olsun, kültür müdürümüz burası bizim yüreğimize yer etti inanın. Sahne Senin Türkiyem Projesinin gerçekleştiği en güzel yerlerden birisi oldu. Oyunda klasik olarak bütün çocuk oyunlarında verilmeye çalışılan kişisel temizlik, yalan söylememe, hırsızlık yapmama yanı sıra biz ana tema olarak çok az kullanılan ailenin kutsallığı ve ailenin önemini işledik. Bu oyunda tabi şöyle de bir durum var, bu oyunun yazarı benim ama pedagoglarla yazdık biz bu oyunu. Çocuk her yerde eğitim aldığı zaman eğlenmeye geldiğinde de eğitim olduğu zaman çocuk biraz bilinçaltında ürküyor. Biz bunu oyun içinde hissettirmeden bu mesajları veriyoruz. Bu oyunun özelliği bu çok eğlenerek tabi çok sıra dışı bazı konseptlerle süslüyoruz. Her gittiğimiz yerde de çok iyi geri dönüşler aldık. Çocukların o yüreğinde ki sevinç gözlerinde ki ışık bizi gerçekten çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

karne-hediyesi01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.