Çubuk'ta Öğrenciler Yararına Kermes

Çubuk'ta Öğrenciler Yararına Kermes

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Salonunda ve Atatürk Parkına kurulan stantlarda Niyazi Eğitim Kültür Derneği tarafından kermes açıldı.

Gönüllü ev hanımları tarafından el işi göz nuru ürünler ile evlerinde yada stantta yapılan yöresel hamur işi ürünlerin satıldığı kermesin geliri öğrenciler yararına kullanılacak.

Düzenlenen kermesten elde edilen gelirlerle öğrencilere burs verildiğini söyleyen Dernek Sosyal İşler ve Kadın Kolları Sorumlusu Meryem Berberoğlu, tamamen gönüllülük esası ile faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Merkezlerinin Kocatepe de olduğunu belirten ve Çubuklu hanımların toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledikleri için Çubuk'ta sık sık kermes açtıklarını ifade eden Berberoğlu, 'Çubukta bulunan öğrencilerimizin yakınları ile gönüllü bayanlar tarafından uzun zamandan berri hazırlığı yapılan el işi, göz nuru ürünler bu gün açtığımız kermeste satılmaktadır. Bu şekilde elde ettiğimiz gelirlerle yaklaşık 300 üniversite öğrencisine burs vermekteyiz. Bizim derneğin merkezi Ankara Kocatepe de bulunmaktadır. Çubuk'ta da çok sayıda öğrencimiz bulunmaktadır ' dedi.

Çubukluları eğitime destek olamaya çağıran Berberoğlu, kendilerine kermes için Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezini tahsis eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'e de teşekkür etti.

 

 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.