Çubuk'ta Nevruz Bayramı Kutlandı

Çubuk'ta Nevruz Bayramı Kutlandı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Çubuk Belediyesi işbirliğinde Nevruz Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Çubuk Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kırgızistan Büyükelçisi İbrahim Dzhunusov, Azerbaycan TÜRKSOY ülke temsilcisi Elçin Kapaklı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yıldırım Beyazıt Kavşağı'ndan kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalar Atatürk Parkı'nda Kaymakam Çenet ve Belediye Başkanı Acehan'ın, Nevruz ateşini yakarak demir dövmesiyle, yumurta tokuşturmalarıyla ve ata binmeleriyle devam etti.

Atatürk Parkı’nda yapılan kutlamalar ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı konseri, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Kaymakam Çenet, tüm Türk Dünyasının Nevruz Bayramını kutladı.

Nevruz'un bir 'kardeşlik ve bereket günü' olduğunu belirten Çenet, ‘’Bu günde hem üç ayların başlangıcı olması, hem Cuma gününe denk gelmesi Nevruz Bayramının bereketini daha da arttı’’ dedi.

Nevruzun baharın gelişi ile bolluk ve bereketin işareti olduğunu söyleyen Başkan Acehan ise, Nevruz Bayramının bir diğer özelliğinin de Türk dünyasını birleştirici özelliği olduğunu belirtti.

Türki Cumhuriyetlerinin her alanda birlikte olmasının önemine işaret eden Başkan Acehan, ’’Kardeşlik duygularını artıran bir bayram olarak hepinizin Nevruz Bayramını canı gönülden kutluyorum. Türk dünyası ve İslam dünyasının birliği bugün ülkemizin yaşadığı şartlarda çok daha büyük önem taşıyor. Bolluk ve bereketi temsil eden Nevruz şuurunun, yüreğimizdeki sevgiyi, birlik ve beraberliği canlı tutması hepimizin temennisidir’’ ifadelerini kullandı.

Kırgızistan Büyükelçisi Dzhunusov da, yaptığı konuşmada Afrin şehitlerine Allahtan rahmet diledi.

Program, Ankara Kulübü Çubuk Şubesi Seymen ekibinin, Kosova, Azerbaycan, Kabardin- Balkar Cumhuriyeti, Altay Cumhuriyeti ve Kırgızistan’dan gelen grupların halk dansı gösterileri sunuldu.      Renkli etkinliklerin olduğu programda Türki Cumhuriyetlerinden gelen sanatçılar tarafından konser verilirken, vatandaşlarda konsere oyunlarıyla eşlik etti. Düzenlenen çeşitli yarışmaların ardından parka kurulan Kırgız otağından vatandaşlara Nevruz pilavı ikram edildi.

Kırgızistan kültürünün de tanıtıldığı programın sonunda Azerbaycan TÜRKSOY ülke temsilcisi Elçin Kapaklı tarafından Başkan Acehan’a Nevruz tabağı takdim edildi.   

2dsc01857-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.