Çubuk’ta minik öğrencilerin "Hasat Zamanı" konseri

Çubuk’ta minik öğrencilerin "Hasat Zamanı" konseri

Çubuk'ta ilk ve ortaokul öğrencilerinden oluşturulan orkestra, "5. Hasat Zamanı" ismiyle konser verdi.

Çubuk Cumhuriyet Ortaokulu Müzik Öğretmeni Müstadin Şahinbaş yönetimindeki orkestra, Halk Eğitim Merkezi konferans salonundaki sahne performansıyla izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Türk ve batı müziğinde önemli bestecilerin eserlerinin keman, piyano ve saz eşliğinde çalınan konserde 20 kişilik minik öğrenci korosu da çeşitli yörelerin türkülerini seslendirerek ailelerinden ve sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

Müziğe ilgisi olan her bir öğrenciyle yakından ilgilendiklerini söyleyen Şahinbaş, bazı öğrencilerin müzik eğitimine yeni başladığını, bazılarıyla da yaklaşık 3 yıldır birlikte çalıştıklarını belirtti.

Şahinbaş, çocukların başlarda enstrümanlara yabancı olduklarını ve her şeyi sıfırdan öğrendiklerini belirterek, ‘’Şu an her biri geniş bir repertuara sahip müzisyen oldu. Ellerindeki enstrümanların hakkını vererek kullanabiliyorlar. İnşallah biz burada olduğumuz sürece daha iyiye ulaşmak için var gücümüzle eğitimlere devam edeceğiz. Ayrıca buradan belediye başkanımıza bizlere her zaman maddi ve manevi verdikleri desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise minik sanatçıların kendilerine keyifli bir müzik ziyafeti yaşattığını söyleyerek, emeklerinden dolayı Şahinbaş’a ve çocuklara verdikleri desteklerden dolayı velilere teşekkür etti.

Sanata ve spora her türlü desteği verdiklerini anlatan Başkan Acehan, sonucunda da böyle güzelliklerin ortaya çıktığını ifade etti.

Programın sonunda Başkan Acehan, Şahinbaş’a ve öğrencilere çiçek hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.