Çubuk´ta Minik Öğrencilerden Büyük Konser‏

Çubuk´ta Minik Öğrencilerden Büyük Konser‏

Çubuk'ta İlköğretim okulu öğrencileri tarafından oluşturulan mini orkestra büyük konser verdi.

Çubuk Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Müstadin Şahinbaş tarafından Çubuk´ta ilk defa oluşturulan ´Hasat Zamanı Orkestrası´ ikinci konserini verdi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda verilen konserde 15 kişilik öğrenci korosu, sahne performanslarıyla göz doldurdu.

Keman, bağlama, piyona eğitimi alan öğrenciler verdikleri konserle ailelerine ve sanatseverlere keyifli bir müzik ziyafeti yaşattı. Yurdun değişik yörelerinden seçilen parçalardan verdikleri konserle müzikseverlerin kulaklarının pasını silen minikler, sahne performanslarıyla da beğeni kazandı. Etkinlik plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi.

2img_0608.jpg

Konsere Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, okul müdürleri, veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Yapılan çalışmanın ne kadar önemli olduğuna işaret eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, “Değerli hocamızı ve yavrularımızı gerçekten tebrik ediyorum. Sayın milli eğitim müdürüm, değerli müdürlerimiz, değerli konuklar hakikaten böyle toplantılara geldiğimiz zaman, böyle sanat eserlerini sanatı icra ederken gördüğümüz zaman ben gerçekten büyük keyif alıyorum. Şu yapılan gerçekten Çubuk’umuz adına büyük bir adımdır. Biraz önce söylediniz şuanda Çubuk’ta birçok evde olan müzik aletlerini, inşallah biz daha ileri aşamalarda müzikte, sporda, sanatta Çubuklu yavrularımızı görmek istiyoruz ve bundan da büyük keyif alıyoruz. Ben devam diyorum Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ise, “Özellikle çocuklarımızın birer enstrümanı ellerine alması bile bir hadisedir. Doğrusu tını dediğimiz şey insanın var oluşunu ortaya koyan bir şeydir. Gerçekten o tınılar bir araya geldiğinde bizim yeryüzü maceramızda, var oluş maceramızda, bizi kendimize getiren o yaratılışı bize hatırlatan tınılardır. Bu açıdan ben çocuklarımızın bir enstrümanı ellerine almalarını, hatta onu çalmaya çabalarını çok çok önemsiyorum” diye konuştu.

En mutlu günlerinden birini yaşadıklarını söyleyen Müzik Öğretmeni Müstadin Şahinbaş,  “Cumhuriyet Ortaokulunda Müzik öğretmeniyim. Yoğun emek harcamaktalar keman, piyano, bağlama enstrüman çalıyorlar. Çocuklarımla velilerinin kendi kültürleri doğrultusunda Türk Sanat Müziği repertuarları, Klasik Batı Müziği repertuarı, Türk Halk Müziği repertuarı oluşturarak çalıştırıyorum. Ailelerin kültürleri bu gelişimin en büyük faktörüdür. Bunun üzerine bir eğitim kurulduğu zaman başarı kesinlikle en iyi düzeye gelmektedir. Çocuklarımla orkestra çalışmalarına bu sene başladık. Çünkü emekleri artık had safhaya ulaştı ve başarı bizim için kaçınılmazdı. Bunu sunmamız gerekiyordu. Yoğun bir çalışmanın sonucunda güzel bir sunum yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum