Çubuk'ta "minik eller"den çevre temizliği

Çubuk'ta "minik eller"den çevre temizliği

Çubuk'ta anaokulu öğrencileri, Yeşil Çubuk Parkı'nda çevre temizliği yaptı.

Nezahat Onbaşı Anaokulu öğrencileri, Çevre Koruma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Yeşil Çubuk Parkı'nı temizledi.

Öğrenciler, oyuncak gruplarının ve spor aletlerinin mekanik sistemlerini park görevlileriyle yağlayarak bakım yaptı.

Okul müdürü Aydın Köseoğlu, çocuklara küçük yaşta çevre bilincini aşılamak için bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Öğrencilerimize bu temizliği yaptırmaktaki amacımız, insanların dikkatini çekip, çevre bilincini aşılamaktır. Bu kampanyayı Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü elemanları ile birlikte yaptık. Öncesinde verilen eğitim ve arkasından yapılan bu uygulamalı eğitimle öğrencilerimizin çevreye duyarlılıkları son derece arttığını gördük. Bu minik çocuklarımız çevreye karşı duyarlılıklarını ailelerine, etraflarındaki insanlara anlatacaklardır. Bunun sonucunda da aileler çocuklarının yaptığı bu baskı sonucunda çevreye daha duyarlı hale geleceklerdir. Dolayısıyla bu etkinlikle çift taraflı bir kazanım elde edilmiş olacak."

Sınıf öğretmeni Ali Dokuyan da "Karakter Okulu" adlı projeleri kapsamında çeşitli konularda uygulamalı eğitimler verdiklerini söyledi.

Dokuyan, öğrencilerinin bundan sonra çevre bilinci konusunda daha duyarlı olacaklarına inandığını belirtti.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Bahri Şahin ise okul yöneticilerini ve öğrencileri tebrik ederek, tüm eğitim kurumlarından aynı duyarlılığı beklediklerini söyledi.

Şahin, "Keşke bu eğitimler daha sık verilse. O zaman hem çevremiz daha temiz kalır hem de parklara yapılan oyun grupları daha sağlam kalır. Böylece milli kaynaklar israf edilmemiş olur" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum