Çubuk'ta Mezarlık İçi Yollar Yapılıyor

Çubuk'ta Mezarlık İçi Yollar Yapılıyor

Çubuk Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçedeki asri mezarlık içerisinde yol ve kaldırım yapım çalışmasına başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bin 200 lahit mezarın yerleştirildiği asri mezarlıkta, yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda bordür ve 7 bin metrekare kilit taşı döşeme çalışmaları başlatıldı.

Araç ve yaya yolları ile park alanında sürdürülen çalışmalarda ekipler, stabilize serme ve sıkıştırma işleminin ardından atılan betonun üzerine taş döşeme işlemlerini gerçekleştiriyor.

Yeni yol düzenlemesinde mezarlıklar arasına araç ve yayaların kullanımına yönelik 5 metre genişliğinde yollar yapılıyor.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kargın Mahallesi yolu üzerinde bulunan asri mezarlıkta çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Başkan Acehan, "Defin işlemlerinde vatandaşlarımız için büyük sorun olan mezarlık içi yolların yapımına başladık. Mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlarımız yaya ve araç yolu olmadığı için mezarlık içerisinde güçlük çekiyordu. Planlamamızı yaparak önce mezarlık içerisinde bin 200 lahit mezar yerleştirdik. Şimdi de yaya ve araç yollarını yapıyoruz. Bunları tamamladığımızda da inşallah mezarlığa ulaşımı sağlayan ana yolun yapımına başlayacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.