Çubuk’ta mevsimlik işçiler hasata başladı

Çubuk’ta mevsimlik işçiler hasata başladı

Ünlü Çubuk turşularının yapımında kullanılan salatalıklar için hasat vakti geldi.

Çubuk’a gelen yaklaşık 4 bin mevsimlik işçi, geçimini sağlamak için tarlalarda salatalık toplarken, lise 2’ye giden mevsimlik işçilerden Ahmet Merkap, “Burada çalışıyorum çünkü üniversiteye gideceğim ve tek hayalim olan polislik mesleğini yapacağım” diye konuştu.

Salatalık tarlalarının yakınlarında kurulan çadırlarda yaşayan mevsimlik işçiler gündüzleri 40 dereceyi bulan sıcakta çalışırken, akşamları ise 10 dereceye kadar düşen soğuk hava şartlarında naylon çadırlarda hayatını sürdürüyor. Bu yıl Çubuk’a göç eden yaklaşık 4 bin kişinin arasında Suriyeli işçilerin de olması dikkatlerden kaçmıyor. Turşuluk salatalık toplayarak 20-35 lira kazanan işçilerden kimi okul parasını veya dershane parasını biriktiriyor kimi de düğün veya çeyiz parasını biriktirmek için çalışıyor.

OKUL HARÇLIĞINI ÇIKARIYOR

Şanlıurfa’dan çocukları ile birlikte Çubuk’a gelen İbrahim Koyuncu, “Ailem ile buraya çalışmaya geldik. Benim 10 çocuğum var. Gördüğünüz gibi geçim zor. Sabah başlayıp akşam 07.00’ye kadar çalışıyoruz” dedi. Okumak için salatalık tarlasında çalışmak zorunda kaldığını anlatan Fatma Taş ise, “Dumlupınar Ortaokulu’nda okuyorum ve 7’nci sınıfa gidiyorum. Çalışarak okul masraflarımı karşılamaya çalışıyorum” ifadelerini kullanırken, polis olmayı hayal ettiğini söyleyen Ahmet Merkap ise, şöyle konuştu: “Mine Güneşli Anadolu İmam Hatip Lisesi 2’nci sınıfta okuyorum. Burada çalışıyorum çünkü üniversiteye gideceğim ve tek hayalim olan polislik mesleğini yapacağım.”

 
 

 

 

 

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.