Çubuk’ta Mevlid Kandili Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çubuk’ta Mevlid Kandili Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Minik Öğrenciler Büyükleriyle Birlikte Huzurevi’ni ziyaret ederken, “Günümüzde Hazreti Peygamberi Anlamak” Konulu Konferans Düzenlendi.

Minik Öğrenciler Büyükleriyle Birlikte Huzurevi’ni ziyaret ederken, “Günümüzde Hazreti Peygamberi Anlamak” Konulu Konferans Düzenlendi.

Çubuk Belediyesi, İlçe Müftülü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çubuk Dernekler Federasyonu tarafından ortaklaşa kurulan İlçe Kültür Komisyonu Mevlid Kandili nedeniyle ilçede çeşitli etkinlikler düzenledi.

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Cüneyt Küpeli ve ilçe kültür komisyonu üyeleriyle birlikte huzurevine giden anaokulu öğrncileri, huzurevi sakinlerinin neşe kaynağı oldular.

Ellerinde çiçekleriyle tek tek huzur evinde kalan yaşlıları ziyaret edip ellerini öperek onlarla konuşan Celal Tarman Anaokulu öğrencileri, huzurevi sakinlerinin Yeni Yıllarını ve Mevlid Kandillerini de kutladılar.

Huzurevi sakinleri tebessümle, kalplerindeki çocuk sevgisiyle, çocuklarla uzunca süre sohbet etti, hikayeler anlattılar, çocukların sorularına cevap verdi.

İlçe Kültür Komisyonu olarak ilçede bulunan huzurevindeki yaşlı kardeşlerini ziyaret ettiklerini söyleyen İlçe Müftüsü Bilal Kara, “Yaşlılarımızı sevinç ve neşe kaynağı çocuklarımızla buluşturarak mübarek Mevlid kandillerini ayrıca yeni yıllarını kutlamak üzere kendileriyle beraber olduk ve bu beraberliğimiz dolayısıyla kendilerinin mutlu olduklarını, sevinçli olduklarını bu durumdan da hoşnut olduklarını müşahede etmiş olduk. Böyle güzel günlerde kendilerinin yalnız bırakılmadığını efendim ilçe kültür komisyonu olarak da böyle güzel bir günde yanlarında olduğumuzu da ifade ettik” diye konuştu.

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma ise, “Bize yarını hatırlatan yaşlılarımızla, geleceğimizi hatırlatan gençlerimizi bir arada buluşturduk. Yaşlılar bizim geleceğimiz yarın bizde yaşlı olacağız, onun için kendilerinin kandillerini kutladık ve bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın da kandillerini kutluyoruz” şeklinde konuştu.  

Huzurevi ziyaretinin ardından İlçe Kültür Komisyonu tarafından Mevlid Kandili dolayısıyla “Günümüzde Hazreti Peygamberi Anlamak” konulu bir de konferans düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlerinden Aynur Aytaç tarafından verilen konferansa Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve eşi Müberra Acehan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlginin yoğun olduğu konferans Kuranı Kerim Tilaveti ile başlarken daha sonra açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Bilal Kara yaptı.

Konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlerinden Aynur Aytaç ise, Hz. Peygamber ile çok kısa bir dönemde o cahiliye döneminden asrı sadet dediğimiz, mutluluk çağı dediğimiz bir toplumun meydana geldiğini söyledi. 

Katılımcılara güllerin dağıtıldığı konferans, İlçe Müftüsü Bilal Kara’nın konuşmacı Aynur Aytaç’a çiçek takdimi ile sona erdi.

2img_8392.jpg2img_8401.jpg2img_8406.jpg2img_8412.jpg2img_8422.jpg2img_8431.jpg2img_8437.jpg2img_8441.jpg2img_8444.jpg2img_8449.jpg

2img_8459-001.jpg2img_8464.jpg2img_8474.jpg2img_8477.jpg2img_8481.jpg2img_8484.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.