Çubuk'ta metruk yapılar yıkılıyor

Çubuk'ta metruk yapılar yıkılıyor

Çubuk Belediyesi, bölgede görüntü kirliliği oluşturan ve tehlike arz eden metruk yerlerin yıkımına devam ediyor.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, vatandaşların can ve mal kaybına neden olabilecek aynı zamanda çevre kirliliğine neden olan boş ve terk edilmiş binaları tespit edip, yıkımını gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyledi. Yıkılmaya yüz tutmuş yapıların vatandaşlar ve çocuklar için tehlike arz ettiğinin altını çizen Başkan Özden, bu tip yapıların madde bağımlıları tarafından da barınak olarak kullanıldığını vurguladı.

Yapıların mal sahiplerinden ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda mahalle sakinlerini tedirgin eden bu yapıları yıkarak, sosyal bir sorunun da önüne geçtiklerini ifade eden Başkan Özden,"" Yıkım için mahalle sakinleri de bizzat bize destek veriyor. İlçeyi sağlıksız yapılardan kurtarmak için bu tip çalışma yürütüyoruz. Özellikle okulların tatil olduğu dönemlerde çocuklar için tehlike arz eden bu yapılar vatandaşları da tedirgin ediyor. Genelde terk edilmiş yapıların madde ve uçucu madde bağımlıları tarafından barınak olarak kullanıldığı konusunda bizlere şikayetler geliyor. Ayrıca metruk yerlerin yıkımını gerçekleştirerek, çarpık yapılaşmanın önüne geçip, görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz"" dedi.

Olayın sosyal boyutuna dikkat çeken Başkan Özden, belediye olarak konunun üzerine ciddi bir şekilde eğildiklerini ve yıkım işlemlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.